Search

Tko će sve nastupiti na 5. Dimensions festivalu?

Tko će sve nastupiti na 5. Dimensions festivalu?

Izvođači iz Hrvatske i regije


Image: Promo / Facebook Dimensions

Malo više od dva tjedna ostalo je do početka 5. Dimensionsa, festivala koji će na tvrđavu Punta Christo pored Pule i ove godine dovesti najbolje od svjetske elektroničke glazbe

U samo pet godina postojanja festival je postao ultimativni cilj za pronicljive ljubitelje glazbe širom svijeta, a uz odličan glazbeni program aduti festivala su i prekrasna lokacija ne poluotoku Štinjanu te intimna i prijateljska atmosfera. Od 25. do 28. kolovoza na Dimensions festivalu nastupit će najveća imena, ali i mladi talenti međunarodne techno, house, disco, bass, jazz, funk i soul glazbene scene. Peti Dimensions festival otvorit će Massive Attack s gostima u pulskoj Areni, 24. kolovoza. 

Tko će sve nastupiti na 5. Dimensions festivalu? (фото 1)

Tijekom godine organizatori Dimensions festivala osluškivali su glazbena kretanja u Hrvatskoj i regiji te na festival pozvali niz bendova, producenata i DJ-a koji se svojim stilom savršeno slažu s pronicljivom glazbenom politikom festivala. Na vrhu ove duge liste s pravom se našao hrvatski pionir techna Petar Dundov, jedan o najuspješnijih i najplodonosnijih hrvatskih autora elektroničke glazbe, čija bogata karijera traje već 20 godina, a nastupit će u nedjelju na Moatu, po mnogima najimpresivnijoj pozornica festivala. Također u nedjelju na intimnoj i šumom okruženoj Garden pozornici nastupit će hrvatski producent i DJ Ilija Rudman, vodeća ličnost svjetske underground disko scene zadnjih 15 godina.

Tko će sve nastupiti na 5. Dimensions festivalu? (фото 2)

Novost festivala je i povratak svirke uživo na samu tvrđavu, i to na Arija pozornicu na kojoj će se u nedjelju, 28. kolovoza predstaviti dva hrvatska benda: ABOP i Chui. Pozornica na plaži jedan je od atributa festivala, mjesto gdje se u idiličnoj atmosferi mogu poslušati koncerti i DJ setovi iz svijeta soula, disca i world glazbe. Upravo uz jaka imena poput Dele Sosimija i Antala u nedjelju, 27. kolovoza na plaži nastupa mladi domaći talent Ante Matas iz Splita umjetničkog imena Cuisine Dub.

Tko će sve nastupiti na 5. Dimensions festivalu? (фото 3)

Jedina dama na listi izvođača i ove je godine Sunčica Barišić aka Miss Sunshine, putuje svijetom predstavljajući svoj specifični, individualan, topli i energičan techno zvuk. Domaću scenu elektroničke glazbe koja zadnjih godina doživljava uzlet predstavit će zagrebački kolektiv ekstrakt i njegovi članovi Mimi, Labud, Novell i Ganik, zatim cfsn DJs (Funk Guru, phillipe i Viatori), Mislav i Pytzek kao predstavnici domaćih etiketa svjetske reputacije Burek i Barba, Borut Cvajner iz Pule koji će predstaviti Vakum Records, još jedan pulski predstavnik - Bebetto te Arsen Pavešić kao predstavnik kluba Sirup.

Iz Srbije na Dimensions festival stiže mračni techno duo Ontal, beogradski kolektiv Beyond House i njegovi članovi Vitanov, Ognjem, Ali Gunney i Damir Zekiri. Slovensku scenu predstavit će Marta i Roli, a iz Bosne i Hercegovine stižu Amar Kay i IOSH. Informacije o ulaznicama pronađite ovdje. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više