Search

Tko je slavio na ovogodišnjoj dodjeli glazbenih nagrada BRIT Awards?

Usponi i padovi


Image: Buro247.kz

Jučer se u londonskoj O2 Areni održala dodjela najvažnijih britanskih glazbenih nagrada BRIT Awards, a najviše nagrada pokupili su Ed Sheeran i Sam Smith

Najboljim glazbenicima ove godine, sudeći prema dodijeljenim nagradama BRIT Awards-a, proglašeni su Sam Smith, inače favorit ovogodišnjih nagrada nominiran u čak pet kategorija, koji je sinoć pokupio dva kipića - za najboljeg novog izvođača i nagradu za globalni uspjeh, dok mu je glavnu nagradu (za najboljeg muškog solo izvođača) preoteo Ed Sheeran, koji je pokupio i nagradu za najbolji britanski album godine.

U kategoriji najbolje ženske solo izvođačice nagradu je osvojila Paloma Faith, a najboljim britanskim bendom Royal Blood.

Među najboljim internacionalnim izvođačima najviše se istaknuo Pharrell Williams, a izvođačicama Taylor Swift.

Ovogodišnji kipić posebno je zanimljiv jer je za njegov dizajn zaslužna priznata britanska umjetnica Tracey Emin, koji je u njezinim rukama dobio krasnu, pomalo romantičnu notu. Međutim, najzanimljiviji dio večeri bili su nastupi zvijezda, pa je tako Madonna zatvorila show novim glazbenim materijalom koji je ostao u sjeni nezgode koja joj se dogodila na pozornici. Naime, popularna se pjevačica saplela o svoj dugački Armani plašt i pala na pod, ali je uspješno završila nastup te se kasnije našalila na svom Twitter profilu, izjavivši da se "spetljala s Armanijem".

Od mladih izvođača slavio je odličan James Bay nagrađen prema izboru kritičara, a na sceni se pojavio i George Ezra, koji je izveo svoj hit 'Budapest'.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više