Search

Što vas očekuje na novom izdanju manifestacije Pink Day?

Što vas očekuje na novom izdanju manifestacije Pink Day?

Vina, maslinova ulja i radionice

Urednik: A.P.


U četvrtak je u cafeu Gymnasium u zagrebačkom muzeju Mimara konferencijom za medije aktivna ženska vinska udruga Women on Wine/WOW najavila svoj šesti po redu Pink Day Festival - Međunarodni festival ružičastih vina - koji će se i ove godine dogoditi 21. travnja...

Sudeći po odazivu, ovogodišnji Festival okupit će brojne domaće i inozemne proizvođače ružičastih vina te u okviru Festivala u Festivalu - Green in Pink - proizvođače ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Mnogima omiljenu vinsku manifestaciju će, kao uvijek, pohoditi profesionalci iz vinskog svijeta, vlasnici restorana, sommelieri i stručnjaci, ali i sve mnogobrojniji ljubitelji ružičastog vina. Radionice su na Pink Dayu posebno zanimljive jer se ovdje svake godine pojavi barem jedan renomirani međunarodni stručnjak s područja vina ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja, pa je tako lani ovdje gostovao jedan od najvećih europskih stručnjaka za maslinovo ulje, Austrijanac Heinrich Zehetner, godinu prije toga bio je to talijanski vinski i uljni sommelier Tiziano Cacciani, a prije njega Laura Marinelli, koautorica relevantnog Floss Olei vodiča, kao i britanska stručnjakinja Judy Rudgeway koja je napisala više knjiga o maslinovom ulju. Ove godine gošća iz Španjolske CARMEN SANCHEZ GARCIA, međunarodna ekspertica za ekstra djevičanska maslinova ulja, održat će masterclass pod imenom "Time for EVOO...cation", a kušat će se višestruko nagrađivana španjolska ulja Castillo de Canena, zatim ulja slavnih vinarija Sassicaia i Frescobaldi te odabrana ulja hrvatskih izlagača maslinovih ulja na Green in Pinku.

Sanja Muzaferija

Na Pink Dayu će ove godine biti i premijera "ženstvenog" Bubbly Bara - još jedne članice, Tamare Domljanović koja je u hrvatsku dopremila prvi bar na kotačima, točnije Piaggio trokolicu - pokretni bar koji poslužuje pjenušava vina, talijanski Prosecco, domaće pjenušce, francuske šampanjce te pjenušave koktele. "Iskreno me veseli me da smo ovaj ružičasti pogled na svijet uspjeli održati već šest godina u kontinuitetu, a Festival je postao prepoznatljiv ne samo na domaćem, već i u međunarodnom okruženju i to usprkos svojevrsnoj hiper-inflaciji vinskih smotri i festivala, od kojih se čak dva ove godine održavaju točno na isti dan kad i Pink Day. Ne bih sad ovdje htjela hvaliti svoju viziju, ali moram reći da sam s miješanim osjećajima - divljenja, zavisti i malo ljutnje - ovih dana pratila najave fenomenalnog JUST ROSE festivala koji se održava u svibnju u Parizu kad će cijela francuska metropola živjeti s roseom i biti u znaku ružičaste boje. Moja je ideja otpočetka bila da Pink Day nadraste vinsku smotru i postane simbol proljeća, ružičastih misli, pozitive; festival proljeća i - žena, ali, naravno i ružičastog vina i zelenog maslinovog ulja"  rekla je osnivačica i direktorica Pink Daya, novinarka Sanja Muzaferija i istaknula da je danas svugdje u svijetu potrošnja i potražnja rosea u velikom porastu,  a da njena udruga danas broji čak 170 članica diljem Hrvatske - koje će na Pink day moći ući besplatno. Ostalima je ulaznica 150 kuna, a neki pink detalj odjeće ili modnog dodatka su "must".

Kompletan program Pink Day festivala pogledajte ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više