Search

U subotu 28. svibnja nacrtajte se na Zrinjevcu!

U subotu 28. svibnja nacrtajte se na Zrinjevcu!

Čeka vas Animafestovo obiteljsko kino & piknik


Image: Promo

Jeste li spremni za malo dobrih vijesti, puno dobrih filmova u opuštenom društvu gostiju iz cijelog svijeta?

Ako je odgovor da, onda ste spremni za 26. izdanje Animafesta, Svjetskog festivala animiranog filma, koje će se u Zagrebu odvijati od 6. do 11. lipnja. No, na sjajnu festivalsku atmosferu ne morate čekati sve do tada! Možete je osjetiti i ranije, na nizu besplatnih projekcija u gradskim parkovima što ih Animafest daruje publici za obitelj na obiteljskim kino-piknicima, za koje se lani tražila 'dekica više'. Pripremite stoga na vrijeme dekice & piknik-košarice i rezervirajte termin za najljepša kina u gradu, ona u gradskim parkovima!

Prvi piknici zakazani su za 28. i 29. svibnja u parku Zrinjevac, a započinju programom za najmlađe već od 17 sati, radionicom "Filmska početnica" namijenjenom djeci od 5 do 10 godina, u suradnji s udrugom Restart. Na njoj će djeca moći upoznati osnovne elemente filmskog i medijskog stvaralaštva, odnosno osnove filmske montaže i fotografije. Broj polaznika je ograničen, pa su prethodne prijave nužne, a poslati ih možete do 27. svibnja na adresu: radionica@animafest.hr

Potom vam Animafest u subotu 28. svibnja od 21:30 na Zrinjevcu daruje projekciju najboljeg filma lanjskog festivala po izboru publike, bajkovitu "Pjesmu mora" redatelja Tomma Moorea, vizualno-glazbenu atrakciju koja je očarala publiku i kritiku diljem svijeta, a u Zagrebu izazvala ovacije.

U nedjelju 29. svibnja nakon popodnevnog piknika, Zrinjevac se pretvara u vremeplov i od 21:30 nudi vam priliku da pogledate bisere zlatnog doba Zagrebačke škole crtanog filma, a sve povodom obilježavanja 65 godina rođenja hrvatske animacije. Na programu je stoga i prvi hrvatski animirani film, "Veliki miting" Waltera i Norberta Neugebauera iz 1951., a slijede tri za Oscar nominirana ostvarenja hrvatske animacije, "Tup-tup" Nedeljka Dragića, "Lutka snova" Boba Godfreya i Zlatka Grgića, te "Igra" Dušana Vukotića. Na programu je, konačno, i jedini hrvatski Oscarom nagrađeni film, također Vukotićev "Surogat". 

Hrvatski oskarovci ujedno su i najava jednog od niza iznimno atraktivnih programskih blokova ovogodišnjeg Animafesta, onog posvećenog utjecaju Oscara na animaciju. Sve ostalo možete detaljno proučiti na Animafest.hr

Related articles

Buro 24/7 Selection

više