Search

Umagu se ponovno sprema odličan indie festival

Umagu se ponovno sprema odličan indie festival

Drugo izdanje Indirekt festivala

BURO.


Image: PR

Umag će 4. i 5. srpnja u dvodnevnom programu festivala ugostiti najbolje nezavisne umjetnike regije

Indirekt, prvi glazbeno-umjetnički indie festival u Istri, nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja, ove će godine dobiti svoj nastavak! Festival je nastao kao oda nezavisnoj ili independent glazbi i umjetnosti, dalekoj od velikih produkcijskih kuća, mainstreama i industrije koja je umjetnost svela na zaradu. Potaknuti uspjehom prvog izdanja te pozitivnim reakcijama posjetitelja i umjetnika, organizatori su se odlučili za "utvrđivanje gradiva" i organizaciju drugog Indirekta.

Nulta večer (3. srpnja), ujedno i neslužbeni početak festivala je posvećen melodijama zagrebačke kantautorice Sare Renar, koja će u samom centru Umaga, točnije u lokalu Buoni Amici, na svoj poseban način najaviti ovogodišnji festival. Prva (službena) večer ovogodišnjeg festivala bit će rezervirana za opuštanje uz nježne melodije domaćih i stranih kantautora u Divai Beach Baru u Zambratiji, gdje će gledateljima društvo praviti izvođači poput trenutačno najtraženije hrvatske glazbenice The Lovely Quinces, te "oca hrvatskog indiea" Matije Habijaneca, poznatijeg kao The Marshmallow Notebooks. Uz njih će nastupiti i Trees of Maine iz Labina i Simone Zampieri, poznatiji kao The Leading Guy iz Trsta.


Nakon laganih i opuštajućih nota na prekrasnom sjevernom dijelu Istre, program seli malo južnije, u umaški American Bar, gdje posjetitelje očekuje klupski dio programa, s naglaskom na electro indie. Nastupe su potvrdili Balans (Ljubljana/Slovenija), Side Project (Zagreb), Kimiko (Zagreb), kolektiv Take me out! (Zagreb) i riječki Jonathan, bend koji je nedavno izdao svoj prvi album "Bliss" te sada nastavlja koračati prema novim uspjesima.


Drugu večer festivala dodatno će začiniti fantastični bendovi, uz cjelonoćni DJ set u American Baru. Stižu nam Nikol, Luka i Vedran (Pula), Myriads (Krk), The Orange Strips (Labin), Punčke (Vinkovci), The Glasses (Kosovo), Baden-Baden iz Zagreba i za sam kraj, nastup DJ projekta Rubikon (Umag/Rijeka/Zagreb). Kako je cilj samoga festivala oživjeti cijeli grad Umag, dvije će večeri povezati cjelodnevni umjetnički program vođen renomiranim imenima street art scene te stripa i program će se sastojati od niza zanimljivih izložbi, radionica i ukrašavanja grada. Svoj su dolazak potvrdili Marko Vojnić Gin (Pula), Pimp my Pump (Zagreb) i TKV - street art umjetnica iz Beograda. Svakako treba naglasiti i sudjelovanje u projektu od strane Kulturne udruge mladih "Fobija" iz Umaga. 


Sve ostale informacije i aktualne vijesti Indirekt festivala možete pratiti i na službenim stranicama www.indirekt.eu, kao i na službenoj Facebook stranici.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više