Search

Uzbudljivo ljeto na krovu zagrebačkog MSU-a

Uzbudljivo ljeto na krovu zagrebačkog MSU-a

Uz odlične koncerte, filmove, izložbe


Image: MSU Facebook

Ljeto u MSU stiže 12. lipnja kada će se krenuti niz od 7 koncerata na nesvakidašnjoj krovnoj terasi MSU-a

Na krov MSU-a penju se najbolji bendovi ovih prostora - Kawasaki 3P, Majke, Zabranjeno pušenje, Edo Maajka, Zoran Predin, Laibach i Električni orgazam. U petak, 12. lipnja u 21 sat krovom MSU-a će protutnjati Kawasaki 3P, već sljedeći dan Majke, a svake od sljedećih pet subota Zabranjeno pušenje, Edo Maajka, Zoran Predin sa svojim Lačnim Franzom, avangardni Laibach i za kraj 18. srpnja, kultni Električni orgazam.

Za ovo događanje ulaznice su u pretprodaji putem sustava Entrio.hr do 12. lipnja u 23.30 sati, kada završava nastup otvorenja pankera iz Kawasaki3P-a. Ulaznica za svaki koncert znači i odlazak u Metropolis kino na jednu od projekcija njegovog ciklusa Best of Metropolis kao i na izložbu o umjetničkoj školi s početka 20. stoljeća Bauhaus i svima onima s ovih prostora koji su u njoj stasali.

Svima onima koji se možda dvoume zbog umora od posla, života ili kakvih drugih izlika, Zoran Predin osobno je poručio: "Mladost nije boja kose, već stanje duha! Originalnost i hrabrost uvijek su u modi. Vidimo se na koncertu!" A i Edo Maajka već je u niskom startu. "Meni će biti gušt nastupat' u MSU, nisam u Zagrebu repo' već dosta dugo, a kol'ko se sjećam, u Zagrebu je uvijek bilo ludilo."

Žestoki koncerti samo su početni dio priče. Svakog koncertnog dana Art-kino Metropolis prikazivat će po jedan film za pamćenje. Tako će se moći pogledati dokumentarac 20.000 dana na Zemlji koji je s razlogom prošle godine pokupio svoj dio nagrada na Sundance filmski festivalu, gdje je premijerno prikazao 20-tisućiti dan u životu Nicka Cavea.

Za razliku od magičnog mračnjaka poezije i glazbe, tjedan dana poslije prikazat će španjolsku komediju Život je lakši zatvorenih očiju. Narednih tjedana slijede francuska romantična komedija Ruka u ruci, pa švedska doista mračna komedija Turist, zatim opet švedska, ali opuštenija komedija Stogodišnjak koji je izašao kroz prozor i nestao, te konačno francuska komedija Francuskinja. S obzirom na ove informacije - znamo što ćemo raditi ovog ljeta!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više