Search

Večeras pogledajte najbolje od hrvatskog dizajna

Večeras pogledajte najbolje od hrvatskog dizajna

Izložba u Muzeju za umjetnost i obrt

BURO.

Image: PR

Osma po redu Izložba hrvatskog dizajna u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva održat će se od 4. do 28. rujna 2014. u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt

Muzej na Trgu maršala Tita već treći puta ugošćuje ovaj izložbeni projekt (prva Izložba hrvatskog dizajna 01 održana je u Galeriji Forum 1999. godine). Recentna dizajnerska produkcija predstavljena je ove godine s rekordnih 326 radova (274 profesionalna i 52 studentska rada) razvrstanih u šest kategorija: dizajn vizualnih komunikacija, dizajn u digitalnim medijima/dizajn interakcija, industrijski/produkt dizajn, prostorne i grafičke intervencije i sistemi, modni i odjevni dizajn te koncept.

Večeras pogledajte najbolje od hrvatskog dizajna (фото 1)

U četvrtak, 4. rujna 2014., u 20 sati Izložba hrvatskog dizajna 1314 bit će u MUO otvorena za publiku, a članovi ocjenjivačkog suda dodijelit će nagrade i priznanja najboljim radovima u svakoj od kategorija, uključujući i Icograda Excellence Award koja se dodjeljuje najboljem radu u području kategorije vizualnih komunikacija te Veliku nagradu HDD-a. Upravni odbor HDD-a dodijelit će Nagradu za životno djelo Bogdanu Budimirovu za izniman doprinos hrvatskom dizajnu.

Večeras pogledajte najbolje od hrvatskog dizajna (фото 2)

U petak 5. rujna s početkom u 18 sati, u atriju MUO održat će se predavanja inozemnih članova Ocjenjivačkog suda. Točno u 18:00 na rasporedu je Jan Boelen i predavanje "Designing everyday life. The biennial as a tool", a s početkom u 19:00 - Armin Vit: "UnderConsideration Exposed".

Večeras pogledajte najbolje od hrvatskog dizajna (фото 3)

Večeras pogledajte najbolje od hrvatskog dizajna (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više