Traži

Velikan francuske elektronike St Germain dolazi u Zagreb

Velikan francuske elektronike St Germain dolazi u Zagreb

7. studeni, Tvornica kulture

Urednik: Tina Kovačiček


Fotografija: PR

Ludovic Navarre, poznatiji pod pseudonimom St Germain u Tvornicu kulture dolazi 7. studenog u okviru velike povratničke turneje kojom promovira novi album "Real Blues" – i to nakon 15 godina studijske stanke! Novi album izlazi 9. listopada, a osim u Zagrebu promovirat će ga i u Parizu, Lyonu, Bruxellesu, Londonu, Madridu...

Za mnoge ljubitelje elektronskog zvuka, deep housea i fuzije elektronike, bluesa i jazza, St Germain predstavlja apsolutnu ikonu. Iako je iza njega duga karijera, do sada je izdao samo dva autorska albuma – 1995. godine "Boulevard" i "Tourist" pet godina kasnije. Navarreova glazba odražava njegovu ljubav prema bluesu, jazzu i crnačkoj glazbi. Jedan je od pionira francuskog housea i nu-jazza. Među prvima je eksperimentirao s blues i gospel semplovima u kombinaciji s laganim plesnim ritmovima. Neki kritičari tvrde da je upravo on utro put mnogim glazbenicima svjetske elektro i house scene. Francuska glazbena scena inače često lansira glazbenike koji pokrenu cijeli svijet. Devedesetih godina je to bio upravo St Germain. Nedavno je sve osvojila šarmantna Zaz koju smo imali prilike gledati u Zagrebu i Puli, a na popisu su i David Guetta, Martin Solveig...

Album "Real Blues" je sniman u Parizu. Inspiriran je njegovom ljubavlju prema glazbi koja potječe iz afričke države Mali. Na novom materijalu surađivao je s afričkim glazbenicima, a u elektroničke loopove sofisticirano je uklopio neke od afričkih tradicionalnih instrumenata u kombinaciji s električnom gitarom, klavijaturama i saksofonom. Ovaj album istoimenim singlom obećava iznimno glazbeno putovanje koje spaja tradiciju s modernim zvukom.

U nastavku poslušajte "Real Blues", nošen zvukom udaraljki i prožet profinjenim vokalom legende bluesa, Lightnin'a Hopkinsa, koji je St Germainu bio inspiracija nebrojeno puta dosad. Idealni ritmovi za ljeto pred nama!

Najnoviji album na europskim pozornicama u punom će sjaju iznijeti i bend koji prati St Germaina te broji devet glazbenika. Dakle, ne očekujte DJ set, već koncert u pravom smislu te riječi. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 200 kn, a na dan koncerta, ako ih ostane, iznosit će 230 kn. Ulaznice se mogu kupiti putem Entrio sustava.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor