Search

Veliki rođendan legendarnih Bambi Molestersa u Tvornici kulture

Veliki rođendan legendarnih Bambi Molestersa u Tvornici kulture

Sonic Bullets Festival

BURO.


Image: PR

Kultni bend The Bambi Molesters slave velikih 20 godina djelovanja mini festivalom Sonic Bullets koji će se održati u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 5. prosinca uz brojne goste

Uz slavljenike koji će predstaviti presjek karijere nastupit će i finski The Flaming Sideburns, vrhunski glazbeni umjetnik, producent i lider The Walkaboutsa, Chris Eckman s kojim su 2002. kao The Strange objavili album "Nights of Forgotten Films", zatim miljenici regionalne scene My Buddy Moose i rockabilly majstori B and the Bops. Surf rock instrumentalna glazba koja je obilježila zadnjih 20 godina domaće i regionalne scene zvučni je potpis jedinstvenih Bambi Molestersa koji su svoj zvuk širili i kroz bogatu međunarodnu karijeru. The Bambi Molesters je 1994. godine pod utjecajem garage i surf rocka 60-ih osnovao četverac u sastavu kojeg čine Dinko Tomljanović, Dalibor Pavičić, Lada Furlan Zaborac i Hrvoje Zaborac.

Bogatu karijeru obilježila su četiri studijska albuma, dvostruki album uživo, jedan dokumentarni film, te koncertni film pretočen na DVD, nekoliko nagrada struke i publike, pregršt kompilacija s njihovim instrumentalima koje su objavile razne etikete diljem svijeta, brojne suradnje s velikim licima domaće i svjetske rock scene, kao što su The Cramps i R.E.M., brojne recenzije, ugovori s kultnim underground etiketama kao i onaj s velikom etiketom Warner Music, ali i brojni koncerti po cijeloj Europi te turneja po Novom Zelandu. Njihove melodije obojile su glazbene kulise nekolicine filmova, a prošle godine je njihova skladba "Chaotica", s jednog od najcjenjenijih albuma u svijetu surf rocka "Sonic Bullets: 13th from the Hip" uvrštena u petu epizodu finalne sezone najgledanije TV serije "Breaking Bad".

Uz iskrenu želju da oni, baš kao i njihova publika, uživaju u glazbi koju stvaraju, Bambi Molesters djeluju u nepromijenjenom sastavu cijelu dosadašnju karijeru. Kruna djelovanja na sceni koje traje već 2 desetljeća je održavanje jednodnevnog Sonic Bullets festivala na kojem se The Bambi Molestersima priključuju dugogodišnji prijatelji.

Ulaznice su u pretprodaji do 4. prosinca po 70 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90 kuna. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više