Search

Vraća se najšareniji outdoor event godine - međunarodni festival balona!

Vraća se najšareniji outdoor event godine - međunarodni festival balona!

Manifestacija kojoj se veselimo

Tekst: BURO.


Image: Pr

Croatian Hot Air Balloon Rally održat će se od 27.4. do 1.5.

Ovo najveće okupljanje balona na vrući zrak u Hrvatskoj i ove godine na nebo iznad Zagorja dovodi 15 vrhunskih ekipe iz Francuske, Nizozemske, Slovenije, Velike Britanije i naravno Hrvatske. Bit će tu i hrvatska reprezentativka u letenju balonima na vrući zrak, i prva žena pilot solarnog balona, Marija Petrić Mikloušić koja će letjeti balonom Turističke zajednice Krapinsko-Zagorske županije, popularnim "Zagorcem".

Vraća se najšareniji outdoor event godine - međunarodni festival balona! (фото 1)

Festival će se održati od 27.4. do 1.5. 2018. Lokacija uzlijetanja biti će Pansion Stara škola (Mirkovec 16, Sv. Križ Začretje), a za 1. Svibnja balonaški program se premješta na Krapinsko Zagorski Aerodrom u Gubaševu. Jutarnji letovi kreću već u 7 sati, popodnevni vikend program za posjetitelje kreće u 17.30 sati, a uzlijetanja balona kreću u 18 sati. Uz to, u subotu, nedjelju i u utorak 1. svibnja u 8 sati Balon klub Zagreb će za sve posjetitelje pripremiti i spektakl noćne iluminacije.

Vraća se najšareniji outdoor event godine - međunarodni festival balona! (фото 2)

Sve posjetitelje i ove godine dakle čekaju uzbudljivi prizori masovnih uzlijetanja i balonaških natjecanja, edukativne šetnje kroz kupolu balona za posjetitelje svih generacija u kojima će se moći iz prve ruke naučiti sve o ovim fantastičnim letjelicama, te prizori noćnih iluminacija od kojih zastaje dah. Događanje će pratiti muzički program i gastro ponuda. Više informacija možete doznati ovdje.

više