Search

Za sve koji vole malo drugačiji glazbeni performans

Za sve koji vole malo drugačiji glazbeni performans

Koncert "309th day of the year"

Urednik: Tina Kovačiček


Image: Damir Žižić

Audiovizualni projekt glazbenika i skladatelja Alena i Nenada Sinkauza, video umjetnika Ivana Marušića Klifa, te oblikovatelja zvuka Miroslava Piškulića u kojem istražuju odnose slike i zvuka - stvaranje audiovizualne kompozicije uživo, održat će se 5. studenog u Kinu SC s početkom u 21 sat, a ulaz je besplatan

Svakim njihovim nastupom mijenja se naziv performansa rednim brojem dana u godini, naglašavajući time neponovljivost i jedinstvenost izvedbe. Tijekom dvotjedne umjetničke rezidencije u Kinu SC, krenuli su kao i uvijek od zajedničke improvizacije, no ovoga puta ipak unutar definiranije i strukturirane priče.

Braća Alen i Nenad Sinkauz na suvremenoj glazbenoj sceni djeluju posljednjih 15-ak godina. Svojim su glazbenim izričajem obogatili brojne filmske, glazbene i kazališne projekte, a posljednji trijumf redatelja Dalibora Matanića „Zvizdan" za kojeg su radili glazbu, ponovo je potvrdio njihov talenat. Izuzetnim osjećajem za odnose među različitim umjetničkim izričajima, Sinkauzi stvaraju primijenjenu glazbu "prilagođenu" svakom pojedinom projektu, ideji i konceptu, ali ne i "podređenu" drugom mediju.

Za sve koji vole malo drugačiji glazbeni performans (фото 1)

Ivan Marušić Klif vodeći je hrvatski umjetnik na području interaktivnih instalacija, robotike i interaktivnog videa. Osim dugogodišnjeg rada na području likovne umjetnosti i novih medija, Klif je aktivan i kao glazbenik i producent, te autor glazbe za filmove, preformanse, dramske i plesne predstave, a za svoju je site-specific instalaciju "Lambda" dobio nagradu "Vladimir Nazor". Sa Sinkauzima surađuje dugi niz godina, kao i oblikovatelj zvuka Miroslav Piškulić, koji se profilirao kroz višegodišnji rad na eksperimentalnim i improvizatorskim glazbenim projektima.
50th day of the year, posljednji nastup ovog audiovizualnog kvarteta u Teatru &TD koji je prethodio koncertu Fred Frith Trija oduševio je publiku i kritiku, a sada znatiželjno iščekujemo i 309. dan u godini.

Za sve koji vole malo drugačiji glazbeni performans (фото 2)
A u četvrtoj sezoni igranja, 6. i 7. studenog u MM centru s početkom u 20 sati očekuje vas glazbena predstava "Malo je dovoljno" u kojoj glazba tandema Sinkauz i tekst pjesnika i pisca Aleksandra Stojkovića povremeno izmjenjuju uloge. Stihovi i motivi kreativnog i talentiranog pjesnika, frontmena grupe Goribor bili su polazišna točka.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više