Search

Zašto ovo ljeto svi mladi filmaši jedva čekaju doći na Brač?

Zašto ovo ljeto svi mladi filmaši jedva čekaju doći na Brač?

Brač Film Festival


Image: PR

Nakon dvije uspješne godine, 3. rođendan Brač Film Festival proslavit će od 10. do 12. kolovoza 2017. u Supetru na otoku Braču...

Ovogodišnji program sadržajniji nego ikad nastavlja glavni cilj Festivala - promociju mladih i perspektivnih filmaša. U samu organizaciju festivala uključeni su osim već uhodanih mladih studenata iz regije (Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore) po prvi puta i oni iz cijelog svijeta (Engleske, Francuske, Libanona pa sve do daleke Kine). 
Kratkometražni filmski program donosi tako filmove mladih autora iz Amerike, Estonije, Danske, Norveške, Belgije, Slovenije, Srbije i Izraela.

Zašto ovo ljeto svi mladi filmaši jedva čekaju doći na Brač? (фото 1)

Internacionalna ekipa koja broji preko 60 mladih entuzijasta boravit će tijekom Festivala u Supetru i sudjelovati na radionicama, projekcijama, predavanjima i okruglim stolovima. 
Glavni program Festivala, otvoren za javnost je dugometražni program koji će se održati u ljetnom kinu. Program donosi proslavljene naslove poput hrvatskog filma "Ministarstvo ljubavi", crnogorskog dugometražnog prvijenca "Igla ispod praga" te francuskog filma "Projekt: Zajedno" predstavljenog na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu. Mlade filmaše podržat će i autori dugometražnih filmova, redatelj filma "Ministarstvo ljubavi", Pavo Marinković i glavni glumac Stjepan Perić. 
Na festival se vraća i Vinko Brešan koji će svoje iskustvo i znanje predočiti kroz masterclass na temu "Kako od ideje stvoriti film?", a drugu godinu za redom vraća se i uspješni srpski producent Miroslav Mogorović.

Zašto ovo ljeto svi mladi filmaši jedva čekaju doći na Brač? (фото 2)

Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput "Uzbuna na Zelenom vrhu", "Mali Gangster" i "Novi klinac" BFF nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino. Zbog prošlogodišnje prepunjenosti, ove godine se program seli u prostorije Osnovne škole Supetar i besplatan je za svu djecu. 

Tijekom Festivala bit će otvorena izložba fotografija "PREMIJERE" Marijane Marinović, rodom Bračanke koja dugi niz godina živi u New Yorku i fotografira poznate i slavne na crvenim tepisima diljem SAD-a. Cijeli program obogaćen je dodatnim aktivnostima i izložbama, a moguće ga je pronaći na Bracfilmfestival.hr. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više