Search

Zagreb danas slavi 921. rođendan

Zagreb danas slavi 921. rođendan

Sretan rođendan!


Image: Fotografije mladih fotografa : Lucija Požar,
Antonio Ivičević,
Luka Vučković,
Marija Gaura

Glavni grad Hrvatske danas slavi 921 godinu, svojim ljepotama oduvijek je privlačio mnoge, a zbog svojih sadržaja i ponuda uvršten je opravdano i na listu top mjesta u Europi koje morate posjetiti....

Kada razgovaram s ljudima iz Hrvatske, nerijetko čujem komentar da je Zagreb jako dosadan grad i da ima puno ljepših. Realno gledano, zasigurno postoje gradovi koji su ljepši, veći i imaju puno više mjesta za izaći van. Ipak, ovaj grad ima ono nešto što godinama privlači mnoge ljude iz različitih krajeva svijeta.

Zagreb danas slavi 921. rođendan (фото 1)

Jednako tako je i mene ovaj grad očarao svojim skrivenim ulicama, nasmijanim licima, odličnim mjestima u kojima možeš ispijati kave i družiti se, a tu je i značajna ponuda cool koncerata, koji začine svako godišnje doba s mjerom. Najljepši dio grada zasigurno je strogi centar, ima onu neku crtu urbanog, ali i klasičnog. Odličan je to spoj koji odskače od ostatka grada. Ipak, svaki kvart ima svoju priču i ono nešto što spaja ljude. Neponovljivo Sljeme nadgleda grad i poziva na bijeg u prirodu koja opušta od užurbanog života. Ovom gradu želimo sretan rođendan i još puno godina napretka, koje će ga postaviti u sam vrh najboljih mjesta na svijetu jer je to ovaj grad zaista zaslužio.

Zagreb danas slavi 921. rođendan (фото 2)

Kao i svake godine grad priprema i rođendansku proslavu koja traje već nekoliko dana, ali danas je također fešta na ulicama. "Program je svake godine sve bogatiji i sretna sam da se ne odvijaju samo u centru već se šire i u drugim dijelovima grada kao što su Bundek, Jarun, Maksimir, Gornji grad", rekla je zamjenica Kusin i pozvala sugrađane da se u što većem broju, na jednom od najljepših gradskih trgova, pridruže proslavi. 

Zagreb danas slavi 921. rođendan (фото 3)

HNK se također uključio proslavi Dana Zagreba. "Sa sva tri ansambla - dramom, operom i baletom odlučili smo napraviti jedan reprezentativni, prestižni koncert koji neće biti samo koncert jer će u Završnom kolu iz opere Ero s onoga svijeta nastupiti i balet", rekla je intendantica Vrgoč. 

Zagreb danas slavi 921. rođendan (фото 4)
Novost ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada zasigurno je bio Maraton lađa koji se održao 28. svibnja na Jarunu, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Udruge lađara Neretve. Tako će građani i sami moći doživjeti vožnju u lađi uz asistenciju neretvanskih lađara.

Zagreb danas slavi 921. rođendan (фото 5)
Na jezeru Bundek 30. svibnja otvorena je pak 51. međunarodna vrtna izložba FLORAART, a istoga dana, na radost svih građana istočnog dijela grada, Zagreb će postati bogatiji za još jedan bazen u okviru SRC Svetice.

Zagreb danas slavi 921. rođendan (фото 6)
A danas, na sam Dan Grada, već tradicionalno, u Staroj gradskoj vijećnici, održat će se svečanost dodjele javnih priznanja Grada Zagreba, na kojoj će gradonačelnik uručiti Nagrade Grada Zagreba zaslužnim pojedincima i institucijama. Prije svečane sjednice, Zagrebački solisti izvest će polusatni koncert. Kao i svake godine, kruna proslave rođendana našega grada bit će procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata: Kaptol - Trg bana Jelačića - Ilica - Mesnička - Trg sv. Marka - Kamenita vrata. Sretan rođendan Zagrebe. 

Zagreb danas slavi 921. rođendan (фото 7)

Zagreb danas slavi 921. rođendan (фото 8)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više