Search

Zagreb do 19. rujna živi retro kulturu

Zagreb do 19. rujna živi retro kulturu

U centru Zagreba otvoren prvi Vintage festival


Image: Pr

Vremeplov glazbe, mode i umjetnosti u Cesarčevoj ulici traje do 19. rujna

U samom srcu Zagreba sinoć je otvoren Vintage Zagreb festival, zagrebački odgovor na veliki broj sličnih festivala koji su posljednjih godina pokrenuti u Europi i svijetu. Prvo izdanje festivala traje do 19. rujna, a u Cesarčevoj će posjetitelje festivala dočekati pravi vremeplov koji će ih vratiti u razdoblje jedinstvenog stila i kulture 40-ih, 50-ih i 60-ih godina.

Zagreb do 19. rujna živi retro kulturu (фото 1)

Za početak večeri prvog dana festivala posjetitelje je najvećim hitovima ovog popularnog razdoblja zagrijao Tomo Ricov. Nakon glazbenog vremeplova došao je red na "Modni vremeplov" by Ulični ormar, reviju vintage odjeće koja je uz sjajne kreacije dočarala modni duh proteklih vremena.

Zagreb do 19. rujna živi retro kulturu (фото 2)

Za sve one koji su obuli plesne cipele uslijedila je zabava, ples i smijeh uz nastup plesnog kluba Back to Swing Zagreb, čiji članovi već više od četiri godine šire fantastične vibracije plesa koje odišu nevjerojatnim šarmom. Retro tulum nastavio se uz svirku najpoznatijih hrvatskih swing glazbenika iz benda Swingers, a vjerni ljubitelji vintage glazbe nastavili su sa zabavom u Johannu Francku uz Tomu Ricova i Roberta Marekovića.

Zagreb do 19. rujna živi retro kulturu (фото 3)

Sinoćnji program Vintage Zagreb festivala bio je samo uvod u bogati svijet retro kulture, a posjetitelje u narednim danima očekuje još mnoštvo zanimljivosti, kao što su izložba unikatnih tregera iza kojih stoji mladi umjetnik Tomislav Macan i brend GoRetro, izložbe starih automobila i motora, prodaja starih gramofonskih ploča i retro namještaja, plesne radionice Back to Swing, tečajevi šminkanja i izrade frizura te retro brijačnica.

Zagreb do 19. rujna živi retro kulturu (фото 4)

Za glazbeni dio Vintage festivala angažirani su najbolji domaći retro bendovi i DJ-evi među kojima su B and the Bops, Swingersi, DJ Gogo, DJ Robert Mareković, DJ Bronco te Johnny and his Rockin' Tunes, a posjetitelji se mogu zabaviti uz atrakcije s bezvremenskim hula hoopom ili pak isprobati razne delicije u gastro kutku.

Zagreb do 19. rujna živi retro kulturu (фото 5)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više