Search

Zanimljiva premijera u zagrebačkom HNK večeras

Zanimljiva premijera u zagrebačkom HNK večeras

Suvremena opera Mimi u Zagrebu

BURO.

Image: PR

Ova slobodna adaptacija opere "La Bohème" Giacoma Puccinija je koprodukcija pariškog kazališta Bouffes du Nord i Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a pariška premijera održana je 18. studenog 2014.

Večeras u 19:30 sati održat će se zagrebačka premijera suvremene opere "Mimi" čiji su autori: skladatelj Frédéric Verrières, libretist Bastien Gallet, redatelj Guillame Vincent i dirigent Jean Deroyer, a opera nakon premijere u Parizu stiže i u Zagreb.

Nije riječ o pukoj adaptaciji slavne Puccinijeve opere "La Bohème". Nije riječ o prebacivanju zapleta u današnje vrijeme. Riječ je o hvatanju smisla, traženju pravog kuta gledanja, pravoj udaljenosti, ukratko riječ je o našim osjećajima sada, ovdje kojima se približavamo vječnoj tajni opere "La Bohème". Riječ je o pričanju nove priče kroz koju nas vodi Mimi, glavna junakinja Puccinijevih Bohema, daleka i strana, a opet bliska i poznata, snovita i stvarna, udvojena i halucinantna, Mimi koja voli, pati, ali i bježi i razdire svoju ljubav, Mimi koja nam je bliska i ranjiva poput nas samih.

Zanimljiva premijera u zagrebačkom HNK večeras (фото 1)

Predstave 7., 8. i 9. siječnja interpretirat će gostujući pjevači uz pratnju glazbenika Orkestra Opere Hrvatskoga narodnog kazališta, odnosno sastava od 10 glazbenika predviđenog partiturom. U glavnim su ulogama: Christian Helmer (Rodolfo, skladatelj i glazbenik), Camélia Jordana (Mimi 1), Judith Fa (Mimi 2), Cristophe Gay (Marcello, slikar), Pauline Courtin (Musetta, Marcellova prijateljica) i Caroline Rose (Grofica Geschwitz). U predviđenim izvedbama opere Mimi u sezoni 2015./2016. sudjelovat će solisti zagrebačke Opere, praćeni istim sastavom orkestra HNK.

Zanimljiva premijera u zagrebačkom HNK večeras (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više