Search

Započeo je još jedan Animafest Zagreb!

Započeo je još jedan Animafest Zagreb!

Svjetski festival animiranog filma


Image: Promo

Od 6. do 11. lipnja u kinima Europa i Tuškanac, te Zagrebačkom plesnom centru bit će prikazano preko 300 ponajboljih animiranih naslova iz cijelog svijeta

Svečano gotovo kao na dodjeli Oscara bilo je u ponedjeljak 6. lipnja na otvaranju 26. Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb, koji će kina Europa i Tuškanac te Zagrebački plesni centar do 11. lipnja "zatrpati" izvrsnim programom s preko 300 naslova.


Paralele s nagradom Američke akademije mogu se vući iz dvaju razloga: prvi je taj što su Oscarom nagrađeni filmovi jedna od ovogodišnjih tema (a festivalska je maskota stoga Surogat, lik iz jedinog hrvatskog filma koji je dobio navedenu nagradu), a drugi činjenica da su već na otvorenju dodijeljene čak tri, i obznanjene četiri nagrade. Nagradu za životno djelo Vijeće Animafesta Zagreb dodijelilo je belgijskom majstoru animacije Raoulu Servaisu, a Nagradu za izniman doprinos proučavanju animacije, poljskom redatelju i producentu Marcinu Giżyckom.

Započeo je još jedan Animafest Zagreb! (фото 1)

Filmski program otvorili su Kralj vilenjaka festivalskog gosta Georgesa Schwizgebela, Vrlo usamljeni pijetao Leonida Shmelkova, Zimska ljubav Isabel Herguera, Planemo Veljka Popovića, Slijepa Vajša Theodorea Usheva, All Rot Maxa Hattlera, Jezovita dolina Paula Wenningera i Lili pere zube Siri Melchior. Ove je filmove moguće reprizno pogledati u srijedu 8. lipnja u 13 sati u kinu Europa. Cijeli program možete pogledati ovdje. 

U utorak publiku očekuje bogat festivalski program u svim kinima, uključujući i filmove Raoula Servaisa, koji će nakon projekcije razgovarati s publikom. Počinje i Međunarodni znanstveni skup Animafest Scanner III, otvara se izložba radova studenata Akademije medijskih umjetnosti u Kölnu - KHM u galeriji ULUPUH, a u 17 sati bit će predstavljena eksperimentalna interaktivna VR-instalacija PIEdeck u Oktogonu.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više