Search

Zdrava hrana i dobar film savršeno idu zajedno

Zdrava hrana i dobar film savršeno idu zajedno

Prvi Organic Funky Food&Film Festival ovog vikenda na Opatovini


Image: Facebook Mali plac na Tavanu

Ovog ćete vikenda uz film grickati čips od kelja umjesto kokica te srkati organski smoothie umjesto gaziranog pića na Trgu Petrice Kerempuha u Zagrebu

Od petka 11. do ponedjeljka 14. rujna na Opatovini se priprema prvi Organic Funky Food&Film Festival (OFFF Festival). Osim organskog voća i povrća te drugih zdravih proizvoda s prepunih klupa (ipak je rujan!), posjetitelje očekuju vrhunski filmovi s tematikom hrane i kuhanja (ima i Oscarovaca!), predavanja i radionice na temu zdrave ishrane (od zelenih sokova, veganstva i makrobiotike do uživanja u organskoj čokoladi i raw food nepečenim tortama) pa sve do vrhunske žive svirke u funky i jazzy maniri kao glazbene podloge za druženje i razgovor o zdravom življenju i ishrani - uz čašu organskog smoothieja.

Zdrava hrana i dobar film savršeno idu zajedno (фото 1)
Nastao kao plod suradnje već legendarnog Malog placa, Kinookusa te Potepuha OFFF Festival je nenamjerna alternativa sličnim događanjima, na kojem ćete uz uživanje u filmu grickati čips od kelja umjesto kokica, te srkati organski smoothie umjesto gaziranog piće uz obilje i druge organske hrane, od vegetarijanskog cateringa do pašte, šalše i sira naribanog u vaš tanjur direktno sa štandova eko OPG-a.

Zdrava hrana i dobar film savršeno idu zajedno (фото 2)
U četiri festivalska dana na svoje će doći i oni koji zdravu ishranu neraskidivo vezuju i uz vježbanje tijela, jer će biti i npr. besplatnih satova yoge te uvoda u Ayurvedu kao komplementarnog znanja/sustava preventivne brige o zdravom tijelu i duhu. Za one koji više vole zdravo (ne)kuhati ili već razmišljaju o zimnici, tu su radionice o npr. izradi raw torte bez kuhanja, kako spremiti voće u boce bez umjetnih konzervansa i aditiva, ili pak o izradi pekmeza, džemova i slatkih namaza na jednostavan i maštovit način.

Zdrava hrana i dobar film savršeno idu zajedno (фото 3)
Sva predavanja, radionice, filmske projekcije i koncerti besplatni su za sve posjetitelje, a svatko je pozvan da u nedjelju na piknik ponese i neku svoju delikatesu od kuće - i podijeli je s drugim posjetiteljima. Festivalski će program na Trgu Petrice Kerempuha svakoga dana počinjati u 17 sati, a trajati sve do 2 iza ponoći, do kada je radno vrijeme Potepuha.

Više informacija pronađite na Facebook stranici festivala.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više