Search

Zoološki vrt grada Zagreba ovog vikenda slavi 91. rođendan

Zoološki vrt grada Zagreba ovog vikenda slavi 91. rođendan

Veliko ZOO slavlje


Image: PR

Tijekom vikenda Zoološki vrt grada Zagreba proslavit će svoj 91. rođendan s nizom prigodnih događanja

Posjetitelji će, među ostalim, moći razgledati atraktivne fotomontaže Damira Hoyke nadahnute divljim srcem grada te izložbu o razvoju Zoološkog vrta. Program u povodu Dana Zoološkog vrta grada Zagreba održat će se u subotu i nedjelju, 11. i 12. lipnja, od 11 do 18 sati. Kroz raznovrsne će se sadržaje provući i drugo ime Vrta - Divlje srce grada, a pod tim će nazivom i spomenuti zagrebački fotograf Hoyka izložiti svoje neobične fotomontaže koje stanovnike Vrta spajaju s poznatim vizurama grada.

Zoološki vrt grada Zagreba ovog vikenda slavi 91. rođendan (фото 1)

Kako se mijenjalo lice Vrta kroz povijest, posjetitelji će moći vidjeti na izložbi u Edukacijskom centru. Uz fotografije važnih povijesnih trenutaka, životinja i nastambi u Vrtu zainteresirani će moći vidjeti i planove za njegovu budućnost - što Vrt dobiva prvom fazom modernizacije i što bi trebalo biti napravljeno u njegovoj drugoj fazi.

Nasuprot vanjske nastambe za vodenkonje, tijekom vikenda će biti postavljeno veliko srce na koje će građani moći zataknuti svoje želje vezane uz rođendan Vrta. Onima koji to žele napraviti u virtualnom svijetu, preporučuje se korištenje oznake #divljesrcegrada.

Zoološki vrt grada Zagreba ovog vikenda slavi 91. rođendan (фото 2)

Najmlađe će dodatno razveseljavati razigrane maskote Vrta poput lava i lemura. Kako bi se djecu potaknulo na istraživanje životinjskog svijeta, edukatori su osmislili igru Zoo detektiv. Noseći posebnu detektivsku iskaznicu mališani će obilaziti edukativne kutke i skupljati pečate. Na kraju igre uručit će im se simbolični darovi. Kako bi im rođendanska proslava Zoološkog vrta bila nezaboravna, djecu očekuju i besplatno bojenje lica te fotografije.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više