BURO. x REPLAY
Autentičnost u doba kulta kopija
Osmisliti svoj identitet svake godine iznova nije lako, pogotovo u vrijeme u kojem se svijet mijenja strelovitom brzinom, a to najbolje znaju vječni brendovi poput Replaya, ali influenceri kao što je Isabella Rakonić koja se sada, osim sa stilskim transformacijama, suočava i s onim životnim

Čak i ako niste ovisnik o modi ili beautyju, na ime Isabelle Rakonić, ako već ne na njezin Instagram profil, zasigurno ste naišli u proteklom desetljeću. Riječ je, naime, o jednoj od prvih hrvatskih blogerica, koja je svoj blog The Pile of Style kao primarno sredstvo izražavanja u posljednjih nekoliko godina zamijenila društvenom mrežom Instagram te time zaradila titulu influencerice ispred svojeg imena.

No, karijera blogerice, odnosno influencerice, nikad nije bila primarne ovoj 25-godišnjakinji koja ih smatra unosnim i prije svega zabavnim načinom ispunjavanja slobodnog vremena. Naime, njezin je glavni fokus karijera pravnice koju odnedavno intenzivno ganja.

Metalik pufasta jakna naš je jesenski izbor kada je u pitanju odabir ključnih komada koji će obilježiti modnu sezonu, pogotovo kada je uparena
s kožnim komadima i upečatljivim detaljima - u ovom slučaju, više je uvijek više
Po završetku Pravnog fakulteta u Zagrebu, Rakonić se bacila na istraživanje LLM programa u inozemstvu kako bi nastavila školovanje, dok u međuvremenu odrađuje razne prakse iz sfere pravnih poslova. Iako je formalno obrazovanje (barem djelomično) iza nje, smatra kako "svaki dan treba naučiti nešto novo".
"Iskreno, mislim da se svakim danom reinventam i napredujem na neki svoj način. Sva iskustva i znanja koja dobijem definitivno utječu na drugačiju sliku mene, što se, po mojem mišljenju, na specifičan način vidi i u estetici mog Instagram profila", kaže Rakonić.
Njezino je ime kroz godine postalo brend, stoga je nastala potreba za svakodnevnim unapređivanjem vizualnog identiteta i načina na koji se predstavlja, na sličan način kako to rade modni brendovi koji žele ostati atraktivni na tržištu. Jedan od takvih je i Replay. Kao ključni dio globalnog uspjeha talijanske modne marke, koji svijetom traperica vlada već 38 godina, ističe se činjenica da se brend kroz godine nije mijenjao zbog trendova na tržištu.
Jesenskom kolekcijom brenda Replay dominiraju komadi u crnoj i svim nijansama sive, idealni za kombiniranje jednih s drugima, ali i s detaljima u neonskim bojama
Naravno, adaptirali su se suvremenim zahtjevima, reagirali na želje modernih kupaca, ali su se uvijek isticali i svojom independent politikom. Ostali su vjerni svojem identitetu i zadržali stare kupce, ali i uspjeli privući novu publiku, a sve to zato što su autentični. Ostati vjeran svojem DNA-u, ali i uhvatiti zeitgeist svakog desetljeća u kojem se nalazi nije bio nimalo lagan zadatak.
Mix glamuroznih i casuala komada odlično funkcionira u svakoj prilici, a pripadnice millennial generacije smatraju ga
i odličnom zamjenom za power suit
Autentičnost je važna i u svijetu modnih influencera u kojem trenutno vladaju klonovi, a na prvo mjesto ju je uvijek stavljala i Rakonić, čemu duguje svoj današnji uspjeh.

"Zanimljivo je da često mogu zaključiti da nešto neće funkcionirati na hrvatskom tržištu pa se prilagodim publici. Naravno, riječ je o minimalnim modifikacijama malo složenijih outfita ili kadrova, ali i dalje se trudim ostati drukčija i svoja. Nikada nisam htjela iskakati iz 'kolekcije pretjerano eksponiranih ružičasto-tirkiznih profila na Instagramu', već imam svoju estetiku kojoj sam dosljedna iako ona nije uvijek najveći trend. I u neku ruku mi je drago da je tako", ističe Zagrepčanka.

Naglašava kako joj je najveću prednost dala i urođena kreativnost te svima koji bi htjeli biti influenceri savjetuje da istražuju svoju kreativnost do krajnjih granica, budu inovativni i prvenstveno rade to iz ljubavi.
Baš poput prave milenijalke zaključuje kako obožava dinamičnost i dobro funkcionira pod stresom te joj guranje višu karijera odjednom ne zvuči nimalo zastrašujuće. Stoga planira nastaviti sa svojim hobijem, bez obzira na to što joj se trenutačno život kreće u drugom smjeru.

"Nisam željela hobi pretvoriti u posao jer sam mislila da ću ga onda s vremenom zamrziti i početi 'odrađivati' pojedine objave samo zbog zarade, a ne kreativnosti koja je bila i ostala inicijalni motiv. Instagram je za mene dašak kreativnosti u svakodnevnom životu. Volim slagati kombinacije, tražiti lokacije i uređivati fotografije. Nikad mi nije bila zarada na prvom mjestu, već me čitav proces čini sretnom. Mislim da ljudi to prepoznaju i zato vole prate moj profil. Iz tog razloga želim da ostane samo hobi dok god imam vremena za njega uz daljnju edukaciju i posao", kaže influencerica.
Utility chic jedan je od vladajućih trendova sezone, a kombinezon od svevremenskog taprea koamd je od kojeg se nećete odvajati godinama. Predlažemo da ga uparite sa statement salonkama i torbicom oko struka za postizanje looka po uzoru na svjetske streetstyle zvijezde
Bez obzira na to što je "od jutra do mraka" u jurnjavi kako bi stigla obaviti sve što si je tog dana zacrtala, zaljubljenica u modu se uvijek trudi izgledati sređeno, čak i u casual izdanjima. Zato često poseže za komadima brenda Replay, pogotovo trapericama koje ne samo da su udobne za cjelodnevno nošenje, već ih krase i upečatljivi detalji koji ih čine sve samo ne "običnim trapericama". Ne zazire ni od izbora statement komada - metalik plava pufasta jakna iz jesenske kolekcije brenda, jedan je od omiljenih komada ljubiteljice mode 90-ih godina prošlog stoljeća. Kombinezona i kožnatih minica nikad dovoljno u ormaru, barem ako se pita Rakonić, jer su to multipraktik komadi koji se mogu prilagoditi različitim stilovima.

Mjesta za osobni touch, pa čak i kad je kodeks poslovnog odijevanja u pitanju, uvijek ima, tvrdi ambiciozna 25-godišnjakinja, koja od modne igre ne planira odustati.
Hoodiji odavno nisu rezervirani samo za sportske terene i teretane, a to dobro zna i Replay koji je u svoju jesensku kolekciju uvrstio nekoliko svjetlucavih komada koji sjajno izgledaju nošeni sa statement trapericama i chunky tenisicama
Tekst: Dina Dončević
Fotografije: Denis Butorac
Styling: Ana Galić i Barbara Jazvić
Make up: Petra Sever
Frizura: Ruža Essentials


Zahvala Sveučilišnoj bolnici u Zagrebu na ustupljenom prostoru za snimanje editorijala

© All Right Reserved. BURO. Croatia
info@buro247.hr