Traži

Büro247.hr u Torontu s Julijom Roberts

Büro247.hr u Torontu s Julijom Roberts

Filmski festival u Torontu by Stjepan Hundić

Tekst: BURO.


Fotografija: Foto: Getty Images

Büro247.hr u Torontu s Julijom Roberts (фото 1)

"Ne znam ništa o tome, ali ako se dogodi bit će mi drago", zafrkantski komentira Julia Roberts glasine o tome kako joj je uloga u filmu 'August: Osage County' osigurala nominaciju za Oscara pa nastavlja u istom tonu, "Oscara sam već osvojila i svima bih preporučila to iskustvo." (smijeh) Glasinama se i mi pridružujemo. Ne samo da je "August: Osage County" čisti oskarovski materijal i ne samo da su producenti film slavna braća Weinstein, iskusni lisci koji znaju sve "trikove" o tome kako napraviti oskarovski film, već je izvedba Julie Roberts uistinu briljantna i teško da će izbjeći pozornosti glasača Američke akademije. Zapravo očekujte niz nominacija uključujući i one za najbolji film kao i još jednu, tko zna više koju po redu, nominaciju za Meryl Streep koja u filmu tumači disfunkcionalnu, oštrog jezika i teško bolesnu majku Julije Roberts (i njezine dvije sestre), koja je još jednom pokazala i dokazala zašto je smatraju najvećom američkom glumicom svih vremena.

Büro247.hr u Torontu s Julijom Roberts (фото 2)

"August: Osage County" koji je na filmskom festivalu u Torontu imao svjetsku premijeru ("Gledati film premijerno s publikom je uvijek uzbudljivo, mislim da sam svima oko sebe zaustavila cirkulaciju u rukama koliko sam ih stiskala tijekom projekcije. Uživala sa gledajući film i bilo je apsolutno predivno svjedočiti pozitivnim reakcijama publike", otkriva nam Julia kako je i ona prvi put film vidjela u Torontu) briljantna je adaptacija Pulitzerom nagrađene predstave autora Tracyja Lettsa o uvijek kompleksnim i kompliciranim obiteljskim odnosima, rasni holivudski 'crowd-pleaser' i otrovno duhovita drama s briljantnim glumačkim ostvarenjima. "Predstavu sam imala zadovoljstvo gledati na Broadwayu prije nekoliko godina i bila oduševljena, bez sumnje jedan od najboljih komada koji sam ikada vidjela", otkriva nam talentirana Julia Roberts koja nas je na tiskovnoj konferenciji još jednom podsjetila i na svoju vanserijsku ljepotu i uvjerila da izgleda bolje nego ikada, "plakala sam, smijala se i nakon tri sata htjela sam još, nisam htjela napustiti kazalište! Sjediš u stolcu, gledaš te predivne glumce koji izgovaraju te predivne riječi i rečenice i imaš osjećaj da tvoj život nikada više neće biti isti. Bio je veliki izazov predstavu pretvoriti u film, ali zahvaljujući fantastičnoj glumačkoj ekipi i Johnu (Wellsu, redatelj filma, op. a.) mislim da smo odradili dobar posao i da će publika biti zadovoljna", kaže nam slavna holivudska glumica. A na pitanje koja je tajna tako uvjerljivih glumačkih izvedbi kompletnog glumačkog ansambla, Julia ima jednostavan odgovor: "Naradili smo se kao konji! (smijeh) Nikad, ali nikad u svojoj karijeri, a hvala Bogu imam dovoljno godina i uloga iza sebe da to mogu reći, kao i nikada u životu generalno, a podsjećam vas da sam rodila troje djece, nisam se namučila kao na snimanju ovoga filma! (smijeh). Imali smo osjećaj kao da se svakoga dana ispočetka penjemo na vrh visoke planine, a jedini način da dođemo do vrha bio je da jedni drugima čuvamo leđa i držimo se za ruke. U suprotnom završili bismo na dnu provalije! Snimali bi čitav dan, potom odjurili doma na tuširanje, a onda opet natrag na čitanje i pripreme za sljedeći dan. I to bi trajalo i po 20-ak sati dnevno jer morali smo ostati u likovima i zadržati tu emocionalnu napetost. Danas mogu reći da je snimanje ovoga filma najbolje glumačko iskustvo u mom životu. Ne znam je li netko od mojih kolega nakon snimanja završio na psihijatriji, ali iskustvo je u svakom slučaju bilo nezaboravno." (smijeh)

Büro247.hr u Torontu s Julijom Roberts (фото 3)

Američka glumačka diva Meryl Streep ostvarila je još jednu veličanstvenu ulogu kakvu samo ona može odraditi uvjerljivo, a da ne preraste u teatralnost i preglumljavanje pa ne čudi što i jedna Julia Roberts ima samo riječi hvale: "Dragulj u ovom sjajnom glumačkom ansamblu bila je nevjerojatna Meryl Streep koja sad negdje spava dok ja tu radim. (smijeh) Meryl nas je sve 'nadradila' i još jednom nam svima pokazala kako je lijepo kad je netko talentiran, ali bez mnogo muke i znoja nema rezultata. Jedino što mogu reći je da sam sretna i zahvalna što sam je mogla gledati kako radi i ponosna što sam joj bila glumačka partnerica. Raditi s njom je ispunjenje moga sna, a poznavati je privilegija. Ona je predivna osoba i predivno ljudsko biće. Meryl i ja, kao što znate imamo, niz izuzetno emotivno i psihički napetih zajedničkih prizora koji ne mogu biti uvjerljivi ukoliko ne 'osjećate' drugu stranu, a tu je Meryl kao kod kuće. Ona točno zna u svakom trenutku što mi je potrebno da sve bude na mjestu, jako se dobro brinula o meni. Na kraju svakoga dana bismo se izgrlili i izljubili i to je ne samo bilo predivno iskustvo, već i tajni napitak koji mi je davao snagu i energiju za sljedeći dan napornog snimanja", otkriva nam zanimljive detalje sa snimanja Julia Roberts koja je za kraj vrlo kratko prokomentirala svoj zvjezdani status osvrnuvši se na srž filma: "Slava je proljetni povjetarac koji dođe i prođe, a obitelj i obiteljske vrijednosti su trajne, obitelj je temelj svega..."

Tekst: Stjepan Hundić

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar