Search

Intervju s jednom od najzanimljivijih filmskih glumica

Intervju s jednom od najzanimljivijih filmskih glumica

O novom filmu, Johnnyju Deppu i Goreu Verbinskom s Helenom Bonham Carter

Tekst: BURO.


Britansku glumicu smo u posljednjih nekoliko godina navikli gledati u filmovima Tima Burtona gdje redovito, uz Johnnyja Deppa, igra jednu od glavnih uloga

Intervju s jednom od najzanimljivijih filmskih glumica (фото 1)

Britansku glumicu smo u posljednjih nekoliko godina navikli gledati u filmovima Tima Burtona gdje redovito, uz Johnnyja Deppa, igra jednu od glavnih uloga. Tim Burton se trudi da te uloge budu itekako mračne – "Sweeney Todd", "Sjene tame", "Alisa u zemlji čudesa", a to su samo neke od recentnijih. Još jedna mračna uloga dodijeljena joj je u seriji filmova o Harryju Potteru, tako da nam je zapravo neobično vidjeti Helenu u odjeći iz 19. stoljeća u novom filmu Gorea Verbinskog "Usamljeni osvetnik", iako joj takva uloga nije nepoznata s obzirom na njenu filmsku prošlost. Helena Bonham Carter je u ekskluzivnom intervjuu za Büro 24/7 ispričala ponešto o filmu, odnosu s Johnnyjem Deppom i Goreom Verbinskom, ali i svom najdražem rekvizitu iz filma.

"Usamljeni osvetnik" šesti je po redu film kojeg ste snimali s Johnnyjem Deppom. O čemu razgovarate na snimanju?

Uvijek nam je zabavno. Najsmješnije je kad se već ugledamo u kostimima i perikama pa se počnemo šaliti na tu temu. Primjerice, Johnny upita: "A tko si ti ovoga puta?", a ja mu odgovaram: "Baš lijepo, našao si još jednu ulogu za koju moraš nositi crnu olovku oko očiju!"

Intervju s jednom od najzanimljivijih filmskih glumica (фото 2)

Je li vam se svidjelo raditi s Johnnyjem Deppom ovoga puta? Koliko je lako biti njegov partner na setu?

Da, obožavam ga. Imamo jednak pristup radu. Lako se koncentriram kada je on pored mene. Johnny je profesionalac i bez obzira na ekstremni izbor uloga – minimalist. Glumiti s nekim kome vjeruješ je lako i ugodno, a to je pitanje povjerenja, jer što je više zajedničkih projekata, to je povjerenje veće. Zapravo sam jako sretna kada zajedno glumimo jer se u stvarnom životu zbog rasporeda ne stignemo družiti.

Što vam je bila prva misao kada su vam predložili ulogu u "Usamljenom osvetniku"?

Oduševila sam se idejom! Do tog trenutka mi nikada nisu predložili ulogu "južnjačke madame s drvenom nogom". Pomislila sam kako bi to moglo biti jako zanimljivo i nisam mogla odbiti takvu mogućnost. Plus činjenica da ću imati drvenu nogu, a u njoj – pušku...

S velikim poštovanjem govorite o drvenoj nozi vašeg lika!

Da, fascinira me ta noga. Mislim da je to najbolji rekvizit u cijeloj mojoj karijeri. Što sam očekivala kada sam pročitala scenarij? Staru drvenu nogu... A ispostavilo se da je to pravo malo umjetničko djelo od izrezbarene slonovače. To nije rekvizit, nego skulptura!

Jeste li imali problema na snimanju? Ili je svaka scena lako snimljena?

Povjerili su mi lijep antikvarni pištolj, star oko 200 godina. I svaki put kada sam morala povući okidač, nisam mogla prestati! Ako me sjećanje ne vara, ubila sam Johnnyja barem 5 puta. Ali i on mene, tako da to nije strašno...

Jeste li gledali "Usamljenog osvetnika" u djetinjstvu, kada se prikazivao na televiziji?

Oh, da! Itekako! Nikada ga nisam propuštala. A zašto? Jer su ga gledala moja starija braća i jednostavno nisam imala izbora – oni su se smatrali vlasnicima televizora.

Intervju s jednom od najzanimljivijih filmskih glumica (фото 3)

Kako vam se svidio rad s režiserom Goreom Verbinskim?

Gore je tako drag! Njegova učinkovitost na radu je naprosto fascinantna – "Usamljenog osvetnika" smo snimali vrlo brzo. Inače, kada raspolažete velikim budžetom, imate prostora razmisliti i ponovno snimiti neke scene, ali s Verbinskim je sve učinjeno brzinom munje! Stvar je u tome da on točno zna što želi vidjeti. Njegov način rada je uistinu bez prestanka, a sudeći po mojem iskustvu, ne može svatko živjeti s takvim stresom i odnositi se k svemu s humorom.

U čemu leži posebnost filma "Usamljeni osvetnik"?

U njegovoj grandioznosti. Uvijek je zanimljivo raditi bez zelenog platna. Da, bila sam uplašena pored pravog vlaka i neke scene su mogle biti opasne. Ali vrijedno je toga. Nikada ne propuštam sudjelovanje u projektima gdje se glumac ne pretvara nego glumi... s pravim igračkama.

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više