Search

Audrey Hepburn - diva filma i stila

Audrey Hepburn - diva filma i stila

Na današnji dan 1929. godine rođena je Audrey Hepburn

Sjećate li se male crne haljine, jedne od najlegendarnijih filmskih odjevnih predmeta u povijesti i sigurno najpoznatije takve haljine, koju je nosila najljepša glumica svih vremena, istinska diva Audrey Hepburn u filmu "Doručak kod Tiffanyja"? Bila je to njena najzapamćenija uloga svih vremena. Poznata po svom anđeoskom licu, krupnih bademastih očiju te pravilnih crta lica, Audrey Hepburn rođena je na današnji dan 1929. godine, u Belgiji.

Audrey Hepburn - diva filma i stila (фото 1)

"Doručak kod Tiffanyja", 1961.

Pamtimo je po njenoj velikoj dobroti, gracioznosti, eleganciji i skromnosti. Uvijek je stavljala druge ispred sebe. Ne samo da je bila prelijepa izvana, Audrey je imala i onu unutarnju ljepotu kojom je svakodnevno zračila, bilo na filmu ili u privatnom životu. UNICEF-ova ambasadorica dobre volje posvetila je svoj život humanitarnom radu, pomažući djeci siromašnih nacija te se služila brojnim stranim jezicima koji su joj uvelike pripomogli na njezinim brojnim putovanjima. Najviše je pamtimo po ulogama u filmovima "Doručak kod Tiffanyja" (1961.), "Kako ukrasti milijun" (1966.), "Šarada" (1963.), "My Fair Lady" (1964.), "Praznik u Rimu" (1953.) i "Sabrina" (1954.). Višestruko nominirana i dobitnica brojnih nagrada, i dalje je jedna od rijetkih koja je osvojila Oscara, Emmyja, Grammyja i Tonya.

Audrey Hepburn - diva filma i stila (фото 2)

"Sabrina", 1954.

Osim po brojnim ulogama, pamtimo je i po tome sto je uistinu bila prava modna ikona, a njezin jedinstveni i unikatni stil još je i danas popularan među mnoštvom žena diljem svijeta, te je upravo ona inspiracija mnogim ženama, kako u stilu tako i po njenim inspirativnim riječima kojih se i danas rado sjetimo. Uvijek originalna, nikada nije pratila modne trendove te je sama stvarala svoj stil. Odjeću nikada nije birala po ljepoti već po praktičnosti, a ono najvažnije je bilo da joj dobro pristaje na njezinu figuru.

Audrey Hepburn - diva filma i stila (фото 3)

Voljela je jednostavnost, udobnost i najfinije materijale, a najomiljeniji odjevni predmeti bili su mala crna haljina (najviše je voljela one s potpisom Givenchy, dizajnera s kojim je ujedno bila i velika prijateljica te njegova muza), dugačke haljine ravnog kroja bez rukava, balonere, uske hlače, capri hlače, traperice, suknje, košulje, dolčevite, klasične majice uvijek jednostavnih boja bez printova, bijele i crne, odjeću strukiranog kroja, a chic odijela bila su njen zaštitni znak. Bila je velika ljubiteljica ravnih cipela, omiljenog dizajnera Salvatorea Ferragama, niskih potpetica, balerinki i tenisica.

Audrey Hepburn - diva filma i stila (фото 4)

Od modnih dodataka koji definiraju njezin stil, poznate su svilene marame, velike crne naočale, dugačke rukavice te vječne perle. Njezine raznovrsne uloge u kojima možete vidjeti scene elegantne Audrey, dati će vam dobru ideju za novi look, a među onim najistaknutijim filmovima su: "Doručak kod Tiffanyja", "Sabrina", "Smiješno lice", "Praznik u Rimu", "Šarada" i drugi. Predivna u svakom pogledu, jedna i jedinstvena!

Audrey Hepburn - diva filma i stila (фото 5)

"Praznik u Rimu", 1953.

Prisjetimo se njenog divnog stila u navedenim filmovima, a za kraj vam donosimo njene najljepše citate koji ce vas zaista dirnuti te podsjetiti na veliku Audrey Hepburn.

"Vjerujem u ružičasto. Vjerujem da smijeh najbolje izgara kalorije. Vjerujem u ljubljenje, u puno ljubljenja. Vjerujem da treba biti snažan kada sve krene naopako. Vjerujem da su sretne djevojke najljepše djevojke. Vjerujem da je sutra novi dan i vjerujem u čuda."

"Ljepota žene nije u odjeći koju nosi, u figuri njezina tijela, ili načinu kako češlja kosu."

"Ljepota žene mora se vidjeti u njezinim očima, jer su ona vrata njezina srca, mjesto gdje se nalazi ljubav."

"Ljepota žene nije ni u crtama lica, prava ljepota odražava se u njezinoj duši. Ljepota je briga koju daje drugima i strast koju pokazuje. Ljepota žene s godinama samo raste!"

Audrey Hepburn - diva filma i stila (фото 6)

"Šarada", 1963.

"Moj izgled lako se može postići. Žene mogu izgledati kao Audrey Hepburn noseći sličnu frizuru, velike sunčane naočale i male haljine bez rukava."

"Odlučila sam vrlo rano prihvatiti život bezuvjetno. Nikada nisam očekivala da ću napraviti nešto posebno od sebe, a ipak sam ostvarila mnogo više nego sam se ikada nadala. Većinu vremena to mi se jednostavno događalo, bez da sam ja to tražila."

"Naša srca jednostavno pucaju. Ali ne možete suditi nikome. Jednostavno trebate biti dovoljno sretni da nađete nekoga tko vas cijeni."

"Ne živjeti za dan bilo bi materijalistički – treba živjeti tako da se cijeni svaki dan. Većina nas živi površinski i ne cijeni kako je lijepo uopće biti živ."

Audrey Hepburn - diva filma i stila (фото 7)

"Uspjeh je kao kad dosegnete važan rođendan i shvatite da ste zapravo isti."

"Ništa nije nemoguće, svijet sam po sebi govori: 'Moguć sam'!"

"Volim ljude koji me nasmijavaju. Iskreno mislim da je to stvar koju najviše volim, smijati se. Smijeh liječi puno bolesti. To je vjerojatno najvažnija stvar na osobi."

"Zapamtite, kada trebate ruku pomoći, naći ćete ju u svojoj ruci. Što više starite zapamtite da imate dvije ruke: prva je za pomaganje samome sebi, a druga je za pomoć drugima."

"Smiješno lice", 1957.

Tekst: Tamara Čimbur
Foto: buro247.ru

više