Traži

Filmovi za dulji blagdanski osjećaj

Filmovi za dulji blagdanski osjećaj

Što pogledati odmarajući od božićnih partyja, hrane i kolača?

Tekst: BURO.


Fotografija: Foto: PR

Dolaskom hladnih zimskih dana najljepše se uglaviti u udubljenje u kauču, ispod dekice, s voljenom osobom uz dobar blagdanski film. Ali na televizijskim programima je najčešće, po tko zna koji put, "Sam u kući", a "Zapravo ljubav"  ste, priznajte, već pogledali nekoliko puta od kad su stigli hladni dani. Ove godine kino ekrane nije preplavio niz božićnih filmova pa je time izbor lakši kad je riječ o omiljenoj razonodi. Što pogledati odmarajući od božićnih partyja, hrane i kolača?

Pravi trenutak

Ljubitelje filma "Zapravo ljubav" razveselit će vijest da redatelj spomenutog hita, Richard Curtis, odnedavno u hrvatskim kinima ima novi film s Rachel McAdams u glavnoj ulozi. "Pravi trenutak" donosi priču o nespretnom mladiću Timu (crvenokosi Domhnall Gleeson) kojemu u ranim dvadesetima otac objavi neobičnu obiteljsku tajnu - muškarci njihove obitelji imaju dar putovanja kroz vrijeme. Tim će se tako naći u nebrojenim situacijama pokušaja i pogrešaka kroz bezbroj mogućnosti popravaka sve dok ne upozna djevojku koja će ga inspirirati da svoj dar iskoristi za ostvarenje prave ljubavi. Uz McAdams i Gleesona glumačku ekipu šarmom je začinio i popularni Bill Nighy, a publika diljem svijeta u ovom je filmu pronašla dugoočekivanu dozu humora i pametne romantike.

Filmovi za dulji blagdanski osjećaj (фото 1)

Samo ljubavnici preživljavaju

U posljednje vrijeme vampire se doživljava kao fenomen tinejdžerskih zaluđenosti, ali između SF nasilja, ispijanja krvi i vandalizma te nervoznog nagrizanja usnica i loše ljubavne priče postojali su kao mitska bića tumačena kao izvor mističnosti i erotike. Možda se i sam Jim Jarmusch pitao što se dogodilo s tim fenomenom kada je spojio jedan od glumački najzanimljivijih filmskih parova suvremene kinematografije, vanserijske Tildu Swinton i Toma Hiddlestona koji kroz besmrtnike progovaraju o sveprisutnosti i ugroženosti ljubavi u vezi koja u svojoj suštini priča priču o svakome od nas i našim vezama. Sve to donosi nam film "Samo ljubavnici preživljavaju".

Filmovi za dulji blagdanski osjećaj (фото 2)

Crtani hitovi

Onima koji planiraju obiteljski izlazak u kino za sve uzraste smiješi se velika prilika za izlazak: novi Disney hit "Snježno kraljevstvo".

"Snježno kraljevstvo" klasična je Disneyjeva priča sinkronizirana na hrvatski s glumačkom ekipom koju predvodi Sementa Rejhard u ulozi neustrašive Anne u potrazi za sestrom Elsom (Kristina Krepela) koja je svojim čarobnim moćima ovila kraljevstvo u vječni snijeg. Anni se pridružuje neobična ekipa poput nespretnog snjegovića Olafa i ledolomca Kristoffa, a snježni hit moguće je gledati u svim zamislivim filmskim formatima pa tako uz 3D i 2D možete probati iskusiti filmsku čaroliju i uz 4D efekte koji vas unose direktno u film.

Filmovi za dulji blagdanski osjećaj (фото 3)

Ronin 47

Svi željni spektakla, bogate kostimografije, zapanjujuće scenografije i akcije, uživat će u novom filmskom hitu Keanu Reevesa. Sniman u Kini, u najvećem filmskom studiju, u maniri velikih filmskih klasika "Ronin 47" donosi spoj bajke, akcije, ljubavne priče..., uostalom sve što možete očekivati od Reevesa, a idealan je film za zimski spoj i bijeg od obiteljske atmosfere, ako vam se učini da vam je svega previše.

Filmovi za dulji blagdanski osjećaj (фото 4)

Kako je spašen gospodin Banks

Ako ste pak jedni od onih koji žele zadržati čar blagdana i obiteljskih druženja i nakon što raspreme jelku, dolaze filmovi u siječnju. "Kako je spašen gospodin Banks" priča je o roditeljima najpopularnijih filmskih likova dvadesetog stoljeća, omiljenih i prepoznatljivih među generacijama - miša i dadilje. Walt Disney i P. L. Travers autori su Mickeya Mousea i Mary Poppins, a utjelovljuju ih Tom Hanks i Emma Thompson koja je za ulogu Travers nominirana za Zlatni globus. Uvid u život sasvim različitih velikana koji su osmislili najljepše dječje svjetove jedno je od najzanimljivijih igranih ostvarenja godine.

Tekst i odabir: Ana Cvitaš

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više