Search

Nove muze filmskih redatelja

Nove muze filmskih redatelja

Mlade glumice čije vrijeme dolazi

Tekst: Tina Kovačiček


Image: Foto: Getty Images,
Buro247.ru

Nove muze filmskih redatelja (фото 1)

Prvo su talentom šarmirale slavne redatelje koji su upravo njih odabrali za uloge u svojim filmovima, a zatim su oduševile kritiku i publiku. Utjelovljuju lica modnih brendova i vizije modnih editorijala te se nalaze na vrhu liste mladih i poželjnih. Donosimo vam trenutno pet najzanimljivijih glumica čije vrijeme dolazi.

Léa Seydoux

Léa Seydoux

Iako joj je tek 28 godina, među našim odabranim mladim glumicama možemo ju nazvati veterankom. Léa je briljirala jednom od glavnih uloga u nagrađivanom filmu "Adele (Plava je najtoplija boja)", koji je u Cannesu nagrađen posebnom nagradom žirija za sjajno redateljsko ostvarenje te za glumačko ostvarenje dviju glavnih glumca. Iako je na televiziji i filmu prisutna već dugo te je ostvarila uloge u poznatim filmovima ("Inglorious Basterds", "Robin Hood", "Ponoć u Parizu"...), svijet je ovu mladu Francuskinju otkrio nakon Cannesa. U 2014. očekuje ju nominacija za zvijezdu u usponu o kojoj odlučuje BAFTA. 

Léa Seydoux

Léa Seydoux

Lupita Amondi Nyong'o

Lupita Amondi Nyong'o

Rođena u Meksiku, kenijskog porijekla, Lupita je sa svojih 31 godinu ostvarila ono o čemu mnogi sanjanju: prvu nominaciju za nagradu Oscar, i to svojim filmskim debijem. Ostvarila je odličnu ulogu u filmu "12 godina ropstva" nominiranog u 9 kategorija na ovogodišnjim Oscarima, dok se za zlatni kipić bori u konkurenciji s veterankom Juliom Roberts te Jennifer Lawrence. Svojim specifičnim izgledom s kratkom muškom frizurom koju prate savršene crte lica smiješi nam se s nove Miu Miu kampanje, a osvojila je i modna uredništva urbanih časopisa kao što je britanski Dazed & Confused.

Lupita Amondi Nyong'o

Nove muze filmskih redatelja (фото 2)

Margot Robbie

Margot Robbie

Svijet "Vuka s Wall Streeta" zastao je kada je ona ušla u prostoriju, a vjerojatno i svijet mnogih koji su gledali film. Uspješni tandem Scorsese i DiCaprio ponovno je napravio odličan film i lansirao ga u 9 nominiranih kategorija ovogodišnjih Oscara, a jedno od prepoznatljivih lica spomenutog filma je i 23-godišnja Australka Margot Robbie. Njezina prva pojavljivanja vezana su uz televizijske serije "Susjedi" te ABC-evu "Pan Am" u kojoj je glumila zajedno s Christinom Ricci. Uloga Naomi Lapaglie, šarmantne plavuše iz Brooklyna donijela joj je nominaciju za sporednu ulogu udruženja filmskih kritičara Georgije.

Margot Robbie

Margot Robbie

Stacy Martin

Stacy Martin

Kada vas slavni kontroverzni redatelj uzme za jednu od uloga u svojem, vjerojatno najkontroverznijem filmu, jedno je sigurno: o vama će se pričati. Naravno radi se o Dancu Larsu von Trieru i njegovoj novoj muzi, 22-godišnjoj Francuskinji Stacy Martin. Stacy je ravno iz manekenskih voda prešla u filmske te ostvarila svoju prvu i itekako zapaženu ulogu u dvodijelnom hitu "Nimfomanka". Njezin su heroin chic, koji neodoljivo podsjeća na Jane Birkin, prepoznali u časopisima kao što su Wonderland, i-D, Jalouse i svjetska izdanja Voguea.

Stacy Martin

Nove muze filmskih redatelja (фото 3)

Àstrid Bergès-Frisbey

Àstrid Bergès-Frisbey

Kada govorimo o šarmantnim licima filmskog svijeta, šanse da će u većini biti Francuskinje su velike. Tako i mi našu listu završavamo 27-godišnjom glumicom i modelom Àstrid Bergès-Frisbey, rođenoj u Barceloni, ali odrasloj u Parizu. Mogli ste je vidjeti kao Suzzane u filmskoj adaptaciji romana Marguerite Duras "Seawall" te kao jednu od sirena u popularnim "Piratima s Kariba: Nepoznate plime". Posljednju zamijećenu ulogu ostvarila je u filmu "I Origins", inače proglašenim jednim od zanimljivijih filmova Sundance filmskog festivala gdje se nezavisan film osjeća kao kod kuće.

Àstrid Bergès-Frisbey

Àstrid Bergès-Frisbey

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više