Search

Pročitajte ove knjige prije nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini

Pročitajte ove knjige prije nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini

Tekst: BURO.


Zahvaljujući prirodi i tijeku 2020. godine, još nismo dočekali ni sve adaptacije iz prethodne godine (da, prvenstveno mislimo na film “Žena na prozoru” koji, umjesto prošle, možemo očekivati ove godine), a već stižu na red novi naslovi koji će uskoro postati filmski i televizijski hitovi. To uopće nije iznenađujuće ako se uzme u obzir da je Hollywood generalno naklonjen pretvaranju bestsellera u must watch naslove, kao i da zbog bookcluba Reese Witherspoon možemo očekivati mnoštvo naslova na tragu “Nevinih laži” i sve u svemu 2021. djeluje kao godina koja obećava. Od istinitih događaja do fikcije, ovo su najbolji naslovi koji će se tijekom ove godine pojaviti na malim i velikim ekranima.

“Razgovori s prijateljima”, Sally Rooney

Pročitajte ove knjige prije nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 1)

Sasvim je očekivano da će poslije uspjeha kakav se dogodio sa serijom “Normalni ljudi” i drugi bestseller Sally Rooney doživjeti svoju adaptaciju. Tako da, ako ste odgledali “Normalni ljudi” i patite jer je serija završila ovo su i više nego radosne vesti. Knjiga, a uskoro i ekranizacija, donosi priču o dvoje studenata Frances i Bobbi, i čudnoj, neočekivanoj vezi koju su napravili s Melissom i Nickom. Još uvijek nema točnih detalja o datumu objavljivanja ili castingu, ali je potvrđeno da će biti u pitanju serija od 12 epizoda čiju režiju potpisuje Lenny Abrahamson.

"The Last Duel: A True Story of Crime, Scandal, and Trial by Combat", Eric Jager

Pročitajte ove knjige prije nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 2)

Velike su šanse da ste tijekom prošle godine barem jednom naletjeli na fotografiju Adama Drivera s dugom kosom i u viteškom oklopu. Znate o čemu govorimo? Naravno da znate. E pa, te fotografije su sa snimanja filma "The Last Duel" koji ne samo da vješto spaja povijest, osvetu i dramu, i da ga potpisuje Ridley Scott, nego je i na jednom mjestu okupio imena kao što su: Ben Affleck, Matt Damon, Jodie Comer i Adam Driver. U pitanju je dramatična priča o vitezu, štitonoši i dami u 1386. u Francuskoj gdje dva najbolja prijatelja tijekom vremena postaju smrtni neprijatelji. Premijera je za sada predviđena za listopad 2021. godine i nadamo se da će tako i ostati.

"French Exit", Patrick Dewitt

Pročitajte ove knjige prije nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 3)

Briljantna i preduhovita knjiga "French Exit" donosi priču o bogatoj udovici s Upper East Sidea i njenom sinu koji bježe s Manhattana u Pariz s mačkom koja je - što bi rekao Barney iz "How I Met Your Mother" waaait for it - reinkarnirani muž njegove majke, i to sve u osvit skandala i njihove financijske propasti. Bizarno, zabavno, duhovito i Michelle Pfeiffer u jednoj od svojih najsjajnijih uloga. Film očekujemo jako, jako brzo, a ako ste baš nestrpljivi bacite pogled na trailer.

"DAISY JONES i šestorka", Taylor Jenkins Reid

Pročitajte ove knjige prije nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 4)

Još jedna knjiga koja će dobiti TV tretman zahvaljujući producentici Reese Witherspoon, koja podržava žensko stvaralaštvo i u književnosti i na filmu. "Daisy Jones i šestorka" je preuzbudljivo štivo koje ćete zaista željeti dodati na svoje reading liste (najidealnije ljetnje) budući da je priča inspirirana legendarnom grupom Fleetwood Mac i pripovijeda o vrtoglavom uspjehu legendarnog rock sastava iz sedamdesetih godina 20. stoljeća i otkriva misteriju njihovog zloglasnog raspada. Pored zanimljive i privlačne radnje, mnoštva intrigi, tajni i puno zabave, zvijezde kao što su Riley Keough, Sam Claflin, Suki Waterhouse i Camila Morrone, samo dodatno doprinose tome da jedva čekamo ovaj naslov vidjeti na ekranima!

"anatomy of a scandal", sarah vaughan

Pročitajte ove knjige prije nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 5)

Što Sienna Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend i Naomi Scott, imaju zajedničko? "Anatomy of a Scandal" koji bi se trebao pojaviti na Netflixu do kraja ove godine! Priča se fokusira na bračni par čiji se život počinje raspadati nakon što je muž optužen za užasan zločin. Sophie je uvjerena da je njen muž James nevin i očajnički pokušava sačuvati obitelj od skandala koji će ih uništiti. Ipak, postoje i oni koji su jednako toliko uvjereni da James jest kriv i odlučni su ga natjerati da plati za svoje zločine. Ako vam se svidio "Slom" onda se počnite radovati ovom naslovu.

"ulica KRIJESNICA", kristin hannah

Pročitajte ove knjige prije nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 6)

Upozoravamo vas na vrijeme: i kada budete čitali knjigu i gledali mini-seriju koja će uskoro, veoma uskoro, spremite maramice. Puno maramica! Serija je planirana za veljaču 2021. i Netflix, a u njoj će se pojaviti Katherine Heigl i Sarah Chalke, u ulogama malo "manje kul" djevojke Tully i "ozbiljno kul" Kate, koje se upoznaju kao tinejdžerke tijekom 70-ih i postaju bliske prijateljice usprkos svojim prividnim suprotnostima. Njih dvije prave pakt da budu najbolje prijateljice zauvijek, i tijekom trideset godina su apsolutno nerazdvojne dok ih jedna situacija nije gotovo razdvojila i stavila njihov odnos na test. Tužno, životno i apsolutno sjajno.

"where the crawdads sing", delia owens

Pročitajte ove knjige prije nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 7)

Priča smještena u sredinu 20. stoljeća prati Kya, misterioznu mladu djevojku koja je osuđena sama se snaći u divljini nakon što je obitelj napušta. Kya se snalazi malo po malo, i najviše vremena provodi sa životinjama koje naseljavaju njen dio zemlje. Ipak, to će se promijeniti dolaskom dva mladića iz grada koji postaju opčinjeni njenom ljepotom, prirodom i načinom života, a Kya se nalazi u nezamislivoj situaciji i svakodnevici mnogo drugačijoj od one na koju je navikla. Dinamična misterija, koja ima sve što treba imati naslov koji vas može opčiniti. Ubojstvo, misterija, ljubavna priča, sve u jednom. I naravno, turbulentne preokrete i plot twistove kako se priča primiče kraju. Ova knjiga je jedna od onih koje je preporučivala Reese Witherspoon u svom književnom klubu, i sasvim očekivano ona će raditi i adaptaciju.

"always and forever, lara jean", jenny han

Pročitajte ove knjige prije nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 8)

Treća i posljednja adaptacija bestseller trilogije Jenny Han bi se trebala pojaviti na Netflixu tijekom ove godine. Kao i prva dva filma, treći dio "To All The Boys" će mahom pratiti Laru Jean i Petera Kavkinsky na završnoj godini srednje škole i tijekom priprema za fakultet. Ako ekranizacija bude vjerno pratila knjigu, razumije se. Slatko, tinejdžersko, romantično, i superlako štivo koje uvijek može popraviti raspoloženje.

"Nine Perfect Strangers", lianne moriarty

Pročitajte ove knjige prije nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 9)

Prateći nit i sudbinu prethodnog bestsellera Liane Moriarty “Nevine laži” njen osmi roman “Nine Perfect Strangers” čeka isti tretman i planira se da relativno brzo zaživi na ekranima. Snimanje je trenutno u tijeku u zaljevu Byron, a čitava priča se odigrava u boutique wellness resortu koji obećava izlječenje i transformaciju devetoro ljudi koji su iz grada i velikog stresa pobjegli ovdje. Priča prati njihov desetodnevni oporavak koji se događa pod nadgledanjem Mashe, direktorice resorta, i žene na misiji da poboljša njihove umove i tijela. Ipak, ovih devetoro "savršenih" stranaca nema predodžbu s čime će se zapravo suočiti. Savršeni stranci s ne tako savršenim životima koji će se polako početi otkrivati. Pored toga što je priča superzanimljiva, i sam casting je genijalan, a uključuje i zvijezdu “Nevinih laži” Nicole Kidman, kao i imena Melissu McCarthy, Asher Kedie, Manny Jacinto.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više