Search

Skandinavski glumci koji su nam zapeli za oko

Skandinavski glumci koji su nam zapeli za oko

5 glumaca uspješnih i u Hollywoodu

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ua,
Facebook

Kako bi zadržali hordu gledatelja za kojom teže, Hollywoodu postojano trebaju svježa lica, ali nije nužno da ona budu američka. Trend španjolskih, australskih i britanskih glumaca smijenio je novi val skandinavskih glumaca, iako ne tako mnogobrojan, ali zasigurno jednako kvalitetan. U nastavku vam donosimo pregled 5 vrlo zanimljivih skandinavskih glumaca koji su u posljednje vrijeme zamijećeni te su se našli na uzlaznoj putanji u Hollywoodu.

Skandinavski glumci koji su nam zapeli za oko (фото 1)

Nikolaj Coster-Waldau, Danska

Ovaj danski ljepotan dobro je poznat svima ljubiteljima serije "Igra prijestolja" kao jedan od najkompleksnijih likova u obitelji Lannister. Njegov izgled mu garantira jedno od prvih mjesta u Hollywoodu, a ako se prisjetite filmova poput "Pad crnog jastreba" ili "Wimbledon" shvatit će te da vam je njegovo lice odavno poznato. Od poznatijih danskih filmova, tu je krimić "Lovci na glave" planetarno popularnog Joa Nesbøa koji je utvrdio njegovu Hollywoodsku poziciju te su uslijedile uloge u filmovima "Oblivion", "A Thousand Times Good Night", ali i "The Other Woman" u kojem mu je partnerica Cameron Diaz. 2015. godine planira se realizacija filma "Gods Of Egypt", a do tada možemo uživati uz vrlo aktualnu seriju "Igra prijestolja" čija se četvrta sezona nastavila snimati i na lokacijama u Hrvatskoj.

Skandinavski glumci koji su nam zapeli za oko (фото 2)

Nikolaj Coster-Waldau na snimanju filma "The Other Woman" s Cameron Diaz

Skandinavski glumci koji su nam zapeli za oko (фото 3)

Mads Mikkelsen, Danska

Široj javnosti postao je poznat ulogom zlikovca u filmu "Casino Royale", prvog filma o Jamesu Bondu s Danielom Craigom. Nakon toga su se počeli nizati filmovi poput "Bitke Titana" ili "Tri mušketira" koji nisu postigli prevelik komercijalni uspjeh. Ta je nepravda nad ovim iznimno kvalitetnim glumcem ispravljena ulogom dr. Hannibala Lectera u seriji "Hannibal" koja trenutačno ima snimljene 2 sezone i uživa veliku popularnost. Za film "The Hunt" dobio je nagradu za najboljeg glumca u Cannesu, igrajući jednu od rijetkih, ali iznimno vjerodostojnih, pozitivnih uloga.

Skandinavski glumci koji su nam zapeli za oko (фото 4)

Mads Mikkelsen u kadru iz filma "Charlie Countryman"

Skandinavski glumci koji su nam zapeli za oko (фото 5)

Noomi Rapace, Švedska

Svaka čast Rooney Mari, ali Noomi Rapace je jedna jedina i neponovljiva "djevojka s tetovažom zmaja", odnosno, Lisbeth Salander iz švedske verzije filma "Muškarci koji mrze žene". Ta uloga joj je otvorila vrata Hollywooda te se uskoro pojavila u nastavku filma o Sherlocku Holmesu, "Prometeju" Ridleya Scotta, drami Briana de Palme "Strast" s Rachel Adams kao partnericom. Od projekata u holivudskim studijima slijede "Animal Rescue" i "Child 44" u kojima joj je partner Tom Hardy. Zanimljivo, je li to možda novi filmski par?

Skandinavski glumci koji su nam zapeli za oko (фото 6)

Noomi Rapace s Rachel Adams u filmu "Strast"

Skandinavski glumci koji su nam zapeli za oko (фото 7)

Alexander Skarsgård, Švedska

Sin slavnog glumca Stellana Skarsgårda u cijelom je svijetu postao poznat kao markantni vampir Eric Northman u seriji "True Blood" koja je do sada doživjela punih 6 sezona. Posljednja epizoda završila je s iznimno napetim krajem, tako da pretpostavka o nastavku zasigurno stoji. Seksepil visokog Danca ne možemo poreći, a neko vrijeme je osim po tome bio važan lik svakog paparazza zbog veze s Kate Bosworth. No, ne zaboravimo da je Alexander i vrlo kvalitetan glumac koji se pojavljivao u filmovima kao što su "Battleship", "Straw Dogs" ili "Melankolija" Larsa von Triera. Sljedeće godine će se pojaviti u filmu "The Giver" zajedno s Meryl Streep, Katie Holmes, Jeffom Bridgesom i Taylor Swift.

Skandinavski glumci koji su nam zapeli za oko (фото 8)

Alexander Skarsgård i Ellen Page u filmu "The East"

Skandinavski glumci koji su nam zapeli za oko (фото 9)

Alicia Vikander, Švedska

25-godišnja Alicia je kao i Noomi Rapace Šveđanka. Epitet uzlazeće zvijezde dobila je prije dvije godine kada su joj se zaredale uloge u filmovima "Ana Karenjina", "Fifth Estate" o događajima vezanim uz Juliana Assangea i "Son of a Gun" s Ewanom McGregorom. Pred njom je sada uloga u filmu "The Man From U.N.C.L.E." uz Hugha Granta. Uz sva glumačka postignuća, broji i jedno veliko na ljubavnom planu. Naime, upravo je ona ostvarila san mnogih obožavateljica te je već više od godinu dana djevojka Alexandera Skarsgårda.

Skandinavski glumci koji su nam zapeli za oko (фото 10)

Snimanje filma "The Man From U.N.C.L.E."

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više