Search

Top 3 filma Davida Finchera

Top 3 filma Davida Finchera

Danas režiser slavi svoj rođendan

Tekst: BURO.


Njega vole svi, zbog njegove raznovrsnosti radnje, ali i likova. Od Tylera Durdena u filmu "Klub boraca" do stilizacije Amerike 70-ih u filmu "Zodijak" ili filma o najvećem društvenom fenomenu današnjice - Facebooku, ne postoji film za koji neće pronaći svoju hordu fanova. Ovo su samo tri njegova uratka koje bi trebao pogledati svatko, ako već nije.

"Klub boraca" (1999.) - Edward Norton, Brad Pitt

"Klub boraca" najdraži je film većine filmofila od 20. do 35. godine života. Kultni status mu osigurava genijalna ideja koju još nitko nije prenio gledatelju: "Ako želiš imati nešto što još nije izmišljeno, moraš napraviti nešto što nitko nije napravio". Chuck Palahniuk je znao što radi, prenio je osjećaje mnogih u svoje likove i tako ih uzdignuo do nezamislivih visina.

Top 3 filma Davida Finchera (фото 1)

Iako film nije zaradio veliku količinu novca na blagajnama, nije dobio ni Oscara ni Zlatni globus, svejedno ostaje remek-djelo suvremenog američkog filma.

Top 3 filma Davida Finchera (фото 2)

"Zodijak" (2007.) - Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo

Film se razlikuje od ostalih radova Finchera. Usporen, ali detaljno razrađen. Idealna stilizacija Amerike sredine 70-ih godina. Dokumentaristika filma privlači, ali radnja i likovi također.

Top 3 filma Davida Finchera (фото 3)

"Društvena mreža" (2010.) - Jessie Eisenberg, Justin Timberlake

Fincher je prvi primijetio potencijal u priči o Marku Zuckerbergu, osnivaču Facebooka. Društveni fenomen pretvoren je u film, a radnja poput trilera zaintrigirala mnoge. O želji za moći i statusom saznali smo sve u ovom intrigantnom filmu, kojim je Fincher pokazao koliko dobre filmove može snimati.

Top 3 filma Davida Finchera (фото 4)

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više