Search

Novosti iz svijeta filma

Novosti iz svijeta filma

Što se dogodilo u filmskom svijetu proteklog vikenda


Prije nekoliko dana Sean Connery je izjavio kako je morao odbiti ponudu Sylvestera Stallonea i Simona Westa za snimanje trećeg dijela akcijskog filma „Plaćenici“. Prema riječima Seana Conneryja, jednog od najpoznatijih britanskih glumaca, sam je već prestar za glumačko zanimanje i smatra kako bi mogao u mirovinu. Conneryju su danas 82 godine, a dobitnik je i Oscara, Zlatnog globusa i nagrade BAFTA. Posljednji film koji je snimio bila je ekranizacija stripa „Družba pravih gentlemena“ za koji je nastupio i kao koproducent.

filmsijecanj

Redatelj nagrađenog mega hita „Iron Man“, Jon Favreau, režirat će jednu od epizoda iz posljednje, devete sezone popularnog serijala „Office“. Još se ne zna koja će to točno epizoda biti, a nagađa se kako bi se moglo raditi čak o posljednjoj, 24. epizodi. Favreauovi obožavatelji ne isključuju mogućnosti kako je riječ upravo o finalu sezone koji će se prikazati u svibnju ove godine. Producent Greg Daniels je izjavio kako će se u posljednjoj epizodi možebitno pojaviti i Steve Carell koji je seriju napustio nakon sedme sezone.

carrie

Proljeće nam ipak ne donosi premijeru filma „Carrie“ te se sada njegovo prvo prikazivanje očekuje u listopadu. Odluka je donesena zbog želje producenata da se film ipak predstavi u vrijeme Halloweena. Vrijedi istaknuti kako je upravo ekranizacija poznatog romana Stephena Kinga, a ne remake filma „Lice s ožiljkom“, kako mnogi misle, proslavila redatelja Briana De Palmu i donijela mu prvi komercijalni uspjeh. Režiju nove adaptacije Kingova romana „Carrie“ potpisuje Kimberly Peirce, a glavnu ulogu tumači Chloe Moretz.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više