Traži

Jessica Chastain: „Ispunila sam sve svoje snove“.

Jessica Chastain: „Ispunila sam sve svoje snove“.

Novi intervju poznate glumice za The Hollywood Reporter


Nedavno je Jessica Chastain nagrađena Zlatnim globusom u kategoriji Najbolje glumice u drami i to za ulogu u filmu Kathryn Bigelow Zero Dark Thirty. Za The Hollywood Reporter progovorila je o svojim uspjesima, zvjezdanom statusu, o životu na tri kontinenta te o emocijama koje je osjetila tijekom snimanja novog redateljskog uratka Kathryn Bigelow.

Kada ste razmišljali trebate li prihvatiti ulogu u filmu Zero Dark Thirty, što Vas je točno potaknulo da ju prihvatite - tema u cjelini, Vaš lik ili poznato redateljsko ime? Već je na početku bilo jasno kako će film Kathryn Bigelow izazvati veliku pažnju medija, kolega, Akademije…

Kathryn je moj životni junak. Divim se njezinom radu: od starog horora „Blizu tame“ pa sve do predivnog „Narednika Jamesa“. Ona je uvijek bila korak ispred svog vremena, uvijek je radila ono što se tada i ondje činilo nevjerojatnim. Mislite da mi je trebalo dugo da prihvatim ulogu? Ha! Pa takvo što se nudi jedanput u životu.

jessicachastain

Jednom riječju, niste se nećkali?

Morali biste biti velika budala kada biste se nećkali: jesam li spremna za najbolji film u svojoj karijeri? No, samo snimanje mi je bilo teško. Čemu skrivati tu činjenicu? Ne samo da sam morala raditi na tri kontinenta, na setu od nekoliko tisuća ljudi i više desetaka državnih organizacija, nego sam i prvi put glumila stvarnu osobu čiji je podvig slavan u čitavom svijetu. To je nevjerojatna odgovornost.

Jeste li upoznali osobu kojom je nadahnut Vaš lik?

Nažalost, to je bilo nemoguće. Morala sam se zadovoljiti samo onime što je „iskopao“ scenarist Mark Boal - njegovi osobni kontakti i iskustvo u istraživačkom novinarstvu su mi bili od velike pomoći. Osim toga, nismo si zadali cilj stvoriti potpuno autentičan portret junakinje. Iz sigurnosnih smo joj razloga promijenili ime i ublažili neke prepoznatljive karakterne značajke.

jessicachastain

U posljednje vrijeme samo nižete uspjehe. Glumili ste u Oscarom ovjenčanom filmu Tajni život kućnih pomoćnica, u debitantskom filmu Ralpha Fienessa Koriolan, u najboljem filmu Festivala u Cannesu 2011. godine Drvo života… Ponašate li se kao zvijezda?

Obitelj mi pomaže da ostanem na zemlji. (Smijeh). Najviše od svih trudi se moj brat koji mi svaki put iznova ponavlja kako nisam ništa posebno. I u potpunosti je u pravu. Nisam Julia Roberts ili Angelina Jolie, gledatelji mi još uvijek ne prepoznaju lice. Da, „Tajni život kućnih pomoćnica“ je vrlo popularan film, no u njemu sam iznijela neke kvalitete koje su u potpunosti povezane s tom junakinjom. Možda me Kathryn Bigelow gurne bliže zvijezdama. Iako mi je, iskreno govoreći, sasvim svejedno.

Koje ste emocije osjetili nakon snimanja?

Sada se nalazim u dosta čudnom razdoblju. U posljednje dvije godine dogodilo se sve o čemu sam sanjala od djetinjstva. To je lijepo, ali i pomalo tužno. O čemu ću sada sanjati?

Cijeli intervju s Jessicom Chastain pročitajte u broju časopisa The Hollywood Reporter za mjesec veljaču.

Tekst: M.T./L.B.

Napišite komentar