Traži

Nove pustolovine popularnog Koka - ''Zagonetni dječak''

Nove pustolovine popularnog Koka - ''Zagonetni dječak''

U kinima od 28. veljače


U hrvatska kina 28. veljače dolazi drugi film iz serije detektivskih dječjih filmova pod naslovom "Zagonetni dječak", snimljen po istoimenom romanu Ivana Kušana. Priča je to o svima dobro znanom, pustolovnom dječaku Koku, koji uz pomoć prijatelja rješava tajne i misterije svoga društva i okoline. Ovog puta Kokovu pažnju privući će novi učenik neobičnog ponašanja, čiju će tajnu pokušati otkriti uz pomoć prijateljice iz razreda, Marijane. Sudeći po dosadašnjim najavama, "Zagonetni dječak" atraktivniji je od svog prethodnika "Koko i duhovi" iz 2011. godine. Redatelj filma je Dražen Žarković, a odlične uloge ostvarili su mladi glumci Antonio Parač, Karlo Maloča, Toma Budanko, Vanja Marinković, Nina Mileta  i mnogi drugi.

Film Zagonetni dječak

Lik Koka prvi se put pojavio u dječjem romanu "Uzbuna na Zelenom Vrhu" davne 1956. godine, a već dvije godine kasnije susrećemo ga i kao glavni lik u romanu "Koko i duhovi". Osim spomenutih naslova postoje još tri Kušanova romana o ovom zanimljivim dječaku, "Koko u Parizu", Ljubav ili smrt" i "Koko u Kninu", čija nas, nadamo se, filmska ekranizacija očekuje u skoroj budućnosti. Mnogi od vas vjerojatno se sjećaju i televizijske serije "Operacija Barbarossa" režisera Branka Schmidta, koja je zapravo bila prva ekranizacija "Zagonetnog dječaka".               

Autor romana, Ivan Kušan dobitnik je brojnih nagrada tijekom 50-godišnje književne karijere, a bio je i prvi hrvatski pisac nominiran za Andersenovu nagradu, najpoznatiju i najprestižniju nagradu u području dječje literature. Njegova djela i danas su jedna od najpopularnijih među mladim čitateljicama i čitateljima.

Tekst: Nikolina Kranjec
Foto: Zagonetni dječak press

Napišite komentar

više