Search

Odgođena premijera filma o Steveu Jobsu

Odgođena premijera filma o Steveu Jobsu

Publika još nije spremna vidjeti film


Datum službene kino-premijere filma jOBS koji je zatvorio Sundance Film Festival 25. siječnja, je odgođen. Distributer filma na području SAD-a, kompanija Open Road, odgodila je premijeru filma s 19. travnja na neodređeno. Prema riječima organizatora, publika još nije u potpunosti spremna vidjeti cijeli film o Steveu Jobsu pa bi zbog toga travanjska premijera mogla izazvati skandal u medijima.

jobspremijera

U veljači je suosnivač tvrtke Apple, Steve Wozniak izjavio kako je novi biografski film o Steveu Jobsu nepouzdan i na mjestima neistinit. To je zaključio nakon što je pogledao isječak iz filma koji se pojavio u medijima. U tom isječku je zabilježen trenutak razgovora između Stevea Jobsa (Ashton Kutcher) i Stevea Wozniaka (Josh Gad) o operativnom sistemu koji su posljednji razvili. Prema radnji filma, Jobs pokušava uvjeriti svojeg skeptičnog prijatelja kako budućnost leži u kućnim osobnim računalima. Dijalog završava replikom Wozniaka: «Nitko neće htjeti kupiti kompjuter! Nitko!»

Steve Wozniak je taj isječak komentirao riječima: «Način na koji su nas prikazali je daleko od istine. Nikada nismo vodili takav razgovor. Čak mi se čini da su i glavni likovi izabrani i prikazani na krivi način jer se Steve i ja u potpunosti karakterno razlikujemo od njih.»

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više