Search

Detalji o novom filmu Wesa Andersona

Detalji o novom filmu Wesa Andersona

«The Grand Budapest Hotel»


Izgleda kao da se Wes Anderson vraća svojim korijenima: nakon rada s Focus Features na filmu «Kraljevstvo izlazećeg mjeseca», vratio se u Fox Searchlights pod kojim su prikazani «Fantastični gospodin Lisac» i «Darjeeling Limited».

Što znamo o novom filmu Wesa Andersona? Znamo da sastav glumaca izgleda iznimno zanimljivo: Ralph Fiennes, Edward Norton, Owen Wilson, Tilda Swinton, Jude Law, Bill Murray, Adrien Brody, Harvey Keitel, Jason Schwartzman, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Saoirse Ronan, Tom Wilkinson, Mathieu Amalric, F. Murray Abraham, Bob Balaban i Tony Revolori.

Radnja filma «The Grand Budapest Hotel» vrti se oko života vratara u poznatom europskom hotelu u periodu između dva Svjetska rata i odnosu s mladim zaposlenikom, koji postaje njegov štićenik. U radnju je uključena i priča o krađi neprocjenjive umjetnine iz razdoblja renesanse te njeno vraćanje, borbu za basnoslovno naslijeđe, a također i ilustraciju dubokih društvenih promjena koje su se događale u prvoj polovici 20. stoljeća i uzdrmale Europu. Vrijeme radnje će obuhvaćati dva vremenska perioda - 1930-e i 1960-e.

wesfilm

Film «The Grand Budapest Hotel» je još jedna začudna produkcija iz mašte Wesa Andersona. Režiser je rekao kako ga je na film nadahnuo rad Ernsta Lubitscha i stvaralaštvo holivudskog perioda («Biti ili ne biti», «Trgovina iza ugla» - koji je također sniman u Budimpešti), te «Love me Tonight» Roubena Mamouliana s Mauriceom Chevalierom u glavnoj ulozi.

Postoji mogućnost da glavnu ulogu dobije britanski glumac Ralph Fiennes, a da mu partner postane mladi Tony Revolori. Glumac Jeff Goldblum je izjavio da je njegov lik nešto između Sigmunda Freuda i Jacka Bennya, a mlada Saoirse Ronan je obećala da će njen lik u filmu govoriti s irskim naglaskom.

Možda čak nećemo morati dugo čekati na premijeru ovog zanimljivog filma - producenti predviđaju kraj 2013. godine. Ako će Wes Anderson pretendirati na nagradu Oscar, postoji mogućnost da «The Grand Budapest Hotel» bude prikazan već početkom zime u ograničenoj distribuciji.

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više