Search

Tko će režirati film o Hillary Clinton?

Tko će režirati film o Hillary Clinton?

Biografski film "Rodham"


Ideja o snimanju biografskog filma o slavnoj političarki, bivšoj senatorici države New York, bivšoj Prvoj dami SAD-a i bivšoj državnoj tajnici SAD-a, Hillary Clinton, pojavila se davno, ali do posljednjeg trena nije bilo poznato tko bi mogao sjesti u režiserski stolac. Napokon je u medije došla informacija kako će to biti James Ponsoldt ("Smashed", "The Spectacular Now"), koji je potpisao ugovor za snimanje filma "Rodham".

hillaryclinton

Hillary Clinton, 1969.

Već je ranije najavljeno kako će film govoriti o početku Hillaryne karijere, kada je radila kao mlada odvjetnica u pravosudnom odboru. Kao najmlađa odvjetnica u državi, zajedno s kolegama započela je proceduru opoziva predsjednika Richarda Nixona. Ironija sudbine je htjela da taj potez ima veliki utjecaj na Hillaryn život.

Afera Watergate je velika prekretnica u životu Hillary Clinton, ali ostala je zapamćenija po drugom skandalu - aferi njenog muža Billa Clintona 1998.- 1999. godine. Optužbeni proces upućen bivšem predsjedniku za krivokletstvo i ometanje pravde također će biti prikazan u filmu. Autor scenarija, mladi Il Kim naziva ovaj biografski film "svojevrsnim putovanjem žene, rastrgane između političkih ambicija i osobnih želja".

hillaryclinton

Hillary Clinton, 1974.

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više