Search

Spektakularni \"Majstori iluzije\" čekaju na vas u kinima

Spektakularni "Majstori iluzije" čekaju na vas u kinima

U multipleksima CineStar od 27. lipnja


Image: Foto: Blitz CineStar PR

Čudesni svijet profesionalnih iluzionista atraktivna je pozadina trilera filma "Majstori iluzije". Policija i kriminalci bore se za prednost u filmu koji nas zadivljuje drevnim trikovima i onim sasvim novima, te nas vodi na putovanje koje će redefinirati pojam nemogućeg. Redatelj je Louis Leterrier, a zvjezdanu glumačku postavu čine Jesse Eisenberg, Morgan Freeman, Isla Fisher, Michael Caine, Woody Harrelson i drugi.


Redatelj Leterrier jedan je od najsuvremenijih vizualnih stilista i tvorac nezaboravnih filmova kao što su  "Clash of the Titans", "The Transporter" i "The Incredible Hulk". Njegovom posljednjem filmu privukla ga je slojevitost priče i likova, a posebno mogućnost zaviriti iza "čarobnjakove zavjese". Producentima je predstavio mnoštvo ideja kako će iluzijama dati neviđene proporcije, a njegov doprinos scenariju i izboru glumaca podigao je film na novu razinu. Ostvarenju ambiciozne vizije pomogao je i veteran Ed Solomon ("Men in Black"), a tu su se našli i vodeći svjetski iluzionisti s specijalnostima kao što su mentalizam i manipulacija predmetima pod vodstvom Davida Kwonga, osnivača udruženja Misdirectors Guild, kompanije specijalizirane za savjetovanje filmaša kod korištenja umjetnosti iluzionizma u filmu.

Spektakularni "Majstori iluzije" čekaju na vas u kinima (фото 1)

Temeljne vrijednosti profesionalnog iluzionizma i magije utkane su u scenarij, a najveći majstori pomogli su glumcima shvatiti bit svega. Leterrierova vizija zaslužna je za najspektakularnije sekvence poput leta pozornicom inspiriranog Davidom Copperfieldom, a skoro svi glumci morali su sami izvoditi velik broj scena koje su snimane uživo.

Iluzije koje u filmu izvode glavni likovi okupljeni u skupini "Četiri jahača", uspoređene su sa setovima akcijskih filmova. Tri spektakularna nastupa smještena su u tri grada. Prvi je Las Vegas, sav blještav i svjetlucav kakav i jest. Zatim je tu New Orleans, grad obilježen mistikom i tradicijom; savršen grad za iluzije, koji se smatra domom i srcem vudua. Kulminacija filma dešava se u New Yorku gdje iluzija poprima svoj underground oblik šireći se ulicama.

Spektakularni "Majstori iluzije" čekaju na vas u kinima (фото 2)

Ovo je inteligentan film koji bi se trebao svidjeti širokom spektru gledatelja. Djeca vole iluzije, a odrasli isto. Film obiluje dobrim humorom, akcijom, borbama uz uporabu trikova, a ove će trikove publika probati razotkriti. Požurite u kina jer "Majstori iluzije" na vas čekaju u od 27. lipnja u multipleksima CineStar.

Spektakularni "Majstori iluzije" čekaju na vas u kinima (фото 3)

 

Leave a comment

više