Search

5 intrigantnih činjenica o Owenu Wilsonu

5 intrigantnih činjenica o Owenu Wilsonu

Sretan rođendan!

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ru

Owen Wilson jedan je od rijetkih glumaca koji imaju sposobnost spojiti nespojivo. Naime, uspješan je kao glumac i scenarist indie filmova kao što su "Obitelj čudaka" ili "Rushmore", ali i kao glavni glumac u blockbuster komedijama "Marley i ja", "Noć u Muzeju" ili "Lovci na djeveruše". Podvojenost njegove prirode vidljiva je i na njegovoj vanjštini - preplanuli ten, plave oči i kosa koje na licu još više ističe njegov gotovo zaštitni znak, dva puta lomljen nos. Samo je to dovoljno da u ovom glumcu vidite puno više nego što on daje naslutiti i zato u čast njegovog rođendana danas donosimo 5 intrigantnih činjenica o njemu.

1. Owen Wilson ima i tamnu stranu. 2007. je neočekivano bio hospitaliziran zbog pokušaja samoubojstva, a to se dogodilo samo mjesec dana nakon njegovog prekida s Kate Hudson. Koji se razlog zapravo iza ovog očajničkog vapaja, javnost nikada nije saznala.

Owen Wilson i Kate Hudson

2. Owen Wilson je u privatnom životu jako dobar prijatelj Bena Stillera i Wesa Andersona. Prvi angažira glumca u svim svojim projektima, a drugi teško da će ikada napisati scenarij bez uloge za Owena.

Owen Wilson i Ben Stiller

Owen Wilson i Ben Stiller u filmu "Zoolander", 2001.

3. Kao glavne uzore u svijetu filma, Owen navodi Francisa Forda Coppolu i Martina Scorsesea.

4. Owen i njegov brat Luke Wilson nikada nisu glumu shvaćali ozbiljno, no tada su se našli zajedno u prvom dugometražnom filmu Wesa Andersona "Bottle Rocket". Bio je to proboj za svu trojicu, a iako film nije krenuo u distribuciju, zamijetio ih je i pohvalio veliki Martin Scorsese.

Owen Wilson i Wes Anderson

Owen Wilson i Wes Anderson na Sundance festivalu, 1993.

5. Owen se još uvijek vidi prvenstveno kao scenarist. U mnogim intervjuima često je izjavljivao: "Ne postoji uloga o kojoj maštam, ali zato ima mnogo filmova za koje žalim da upravo ja nisam napisao scenarij".

Owen Wilson

Owen Wilson u filmu "Ponoć u Parizu", 2011.

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više