Search

Britanski Oskarovac Jeremy Irons u Dubrovniku

Britanski Oskarovac Jeremy Irons u Dubrovniku

Jeremy Irons i gosti SFF-a borave u Dubrovniku.


Nakon dolaska i smještaja u luksuznom dubrovačkom hotelu Rixos Libertas Dubrovnik, Irons je u društvu direktora SFF-a Mirsada Purivatre i producenata Cat Villiers, Andy Paterson i Emine Ganić, vrijeme iskoristio za krstarenje elafitskim otočjem na luksuznoj jahti simbolična naziva 'My Way'. Dojmove s krstarenje i oduševljene hrvatskom obalom nije mogao sakriti na konferenciji za medije. 'Oduševljen sam. Nakon ovog poslijepodneva teško da mogu uopće biti negativan na bilo što u životu. Svidjela mi se riba, temperatura mora, vjetar, sunce, obala, ljudi koje sam sreo, a posebno kamenice! U Irskoj, odakle dolazim, uzgajaju se kamenice, ali ove vaše su neusporedive s njima, najukusnije koje sam ikad probao!''

jeremy irons

Uz dojmove o Dubrovniku i krstarenju, Irons je medijima predstavio i svoj dokumentarac 'Trashed' (Zemlja smeća) koji je prikazan na filmskom festivalu u Sarajevu, a na pitanje preferira li europsku kinematografiju pred onom holivudskom jednostavno je odgovorio: 'Uživam živjeti u Europi i protiv sam svakog generaliziranja, pa tako i u filmskoj umjetnosti!'.

Nakon tiskovne konferencije Irons je u večer proveo u društvu gostiju, među kojima su i škotski glumac Paul Branningan i ekipa nagrađivanog britanskog filma 'The Angels' Share', ekipa filma 'Nogometaši buntovnici' – redatelji Gilles Rof i Gillesa Pereza kao i čileanska nogometna legenda Carlos Caszely te producentice Cat Villiers (Ničija zemlja) i Michele Ohayon. Bili su tu i producenti Andy Paterson, Eric Garandeau iz Francuskog filmskog centra i poduzetnica i modna dizajnerica Borna Rajić, a kasnije je Irons uživao u noćnom krstarenju na palubi posebnog event broda ‘Sea Star’, od gradske luke Gruž do Starog grada.

Britanski Oskarovac Jeremy Irons u Dubrovniku (фото 1)

Uzvanici su druženje nastavili degustirajući specijalitete u modernoj mediteranskoj kuhinji slavnog europskog kuhara Jeffrey Vella, voditelja i glavnog chefa dubrovačkog restorana '360° by Jeffrey Vella’. Vella je kreirao mnoge nove gastronomske delicije i okuse u Dubrovniku. Irons i uzvanici u Dubrovniku ostaju do sutra, 17. srpnja, a vrijeme će iskoristiti za razgled Staroga grada i druženje.

Leave a comment

više