Search

Intervju: Colin Farrell

Intervju: Colin Farrell

Colin na moskovskoj press-konferenciji


Jednom je producent Toby Jaffe u knjižnici naletio na znanstveno-fantastični roman „U dubini sjećanja“ Philipa K. Dicka. Priča je uvelike zamršena. Znajući da je Paul Verhoeven 1990. godine već snimio film, Toby Jaffe se dugo mučio s hamletovskom dilemom „snimiti ili ne snimiti film“. Razgovarajući sa svojim prijateljem i kolegom Neilom H. Moritzom, došao je do zaključka da „Totalni opoziv“ (Total Recall) treba dobiti svoj remake. „Osjetili smo da možemo snimiti neobičnu verziju originalne priče“. Redateljsku je palicu uzeo Len Wiseman, široj publici poznat po franšizi „Underworld“, a za glavnu ulogu i svojevrsnog Schwarzeneggerovog nasljednika, odabran je irski glumac Colin Farrell. Colin je jučer stigao u Moskvu, a na press konferenciji u hotelu The Ritz-Carlton govorio je o svom novom filmu „Totalni opoziv“, svojem odnosu prema remakeu i strahu od visine.

O Arnoldu Schwarzeneggeru:
"Nažalost, Arnold Schwarzenegger me nije nazvao. Pa zar ima uopće važnijeg posla?“

colinfarrell

О romanu:
"Pročitao sam ga pet ili šest puta. Autor je posjedovao izvanrednu sposobnost oslikati drugačiji svijet, „slomljenu“ stvarnost“.

О ulozi:
"Što se tiče moje uloge, shvatio sam je kao sukob emocionalnog i intelektualnog. Htio sam dotaknuti sve aspekte Quaidova identiteta i ega“.

O snimanju:
„Ako vas zanima, pet mjeseci smo se pripremali snimanje. Tijekom tog razdoblja razgovarali smo o karakteru mog lika“.

O najvećem stresu:
„U filmu moram 15 sekundi svirati klavir. E pa to je pravi stres!“

O borbi s Kate Beckinsale:
„Toliko smo ponavljali ovu scenu da sam je odigrao potpuno smireno. Ali zato mi nije bilo lako snimiti poljubac.“

colinfarrell

colinfarrell

O akrobacijama u filmu:

„U filmu postoji jedna scena u kojoj dizalo pada. To mi je bilo najteže odigrati budući da se panično bojim visine. Čak se i sad bojim te scene.“

O remake-u:
„Imao sam dvojbe o snimanju ovog filma kao remakea budući da već postoji jedan. Remake remakea, zaista ne zvuči dobro, ali stvarno mi se svidio scenarij pa sam ga pristao snimati“.

colinfarrell

O kraju svijeta:
„Da je sutra kraj svijeta odmah bi otišao kupiti kartu za Irsku i dočekao bih taj trenutak sa svojom obitelji u Dublinu.“

colinfarrell

colinfarrell

colinfarrell

colinfarrell

colinfarrell

colinfarrell

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više