Search

Michaela Coel, autorica serije \"Mogu te uništiti\" piše knjigu i to nam je najbolja vijest danas

Michaela Coel, autorica serije "Mogu te uništiti" piše knjigu i to nam je najbolja vijest danas

Tekst: BURO.

Bilo je dosta ugodnih iznenađenja na ovogodišnjim dodjelama nagrada i imajući na umu kako su neke prethodne godine prolazile, ova nam je i jedna od omiljenih, s obzirom na to da je Chloé Zhao odnijela pobjedu u većini kategorija. Međutim, to još uvijek ne znači da nije bilo i neugodnih iznenađenja i da nešto ne bismo napravili drugačije. Apsolutni manjak odavanja priznanja remek djelu kao što je “Mogu te uništiti” je bio prilično bolan udarac. Iako se ova serija nije našla kao pobjednik ni u jednoj kategoriji, što se nas tiče, “Mogu te uništiti” je apsolutni pobjednik svih nagrada i festivala u kategoriji Najbolja kratka serija, a Michaela Coel najglasniji i najvibrantniji glas nove generacije.

Bilo kako bilo, koZmos uvIJek funkcioNIRA po uređenom daš-dobiješ principu, iako što se tiče NAGRADA - ostajemo razočarani. NO, IPAK stižu i dobre vIJesti da promIJene atmosferu. Michaela će U RUJNU objaviti knjigu!

I da, već vidimo da će ovo biti it štivo čiji prijevod ćemo jedva čekati, a vrlo vjerojatno i dobiti.

Pod naslovom “Misfits: A Personal Manifesto” knjiga je zapravo u izvjesnom smislu autobiografija i pratit će osobne anegdote i dogodovštine iz života same autorice, kako poslovnog tako i privatnog, kao i njen put ka uspjehu i vraćanju moći i samopouzdanja nakon napada koji je preživjela. Marianne Tatepo, koja stoji iza izdavačke kuće koja će objaviti knjigu je i sama priznala da je ozbiljan fan Coelinog rada i da je, od kada je prvi put gledala seriju “Chewing Gum”, znala da je Michaela jedinstvena, te da je “Mogu te uništiti” to mišljenje samo potvrdilo. “Još jednom je dokazala da su njeni fanovi svuda. I da zna biti i predivna i urnebesno smješna i nježna. Michaelino pripovijedanje nas uvijek natjera razmišljanje, a da onda da razmislimo i još jednom”.

Michaela Coel, autorica serije "Mogu te uništiti" piše knjigu i to nam je najbolja vijest danas (фото 1)

“Misfits” će biti upravo na tragu prethodnih, doduše TV ostvarenja, ali za koje je sama Coel pisala scenarij, i prenijet će iste ideje, misli, i emocije s ekrana u knjigu. Razmatrat će pitanje moći, pozicije, osnaživanje, feminizam, i dati glas i prostor cijeloj jednog generaciji. “Misfits: A Personal Manifesto” će biti objavljen 7. rujna, a ako bude tražena kao što je serija gledana (a hoće) možda nije loša ideja naručiti je na vrijeme. Jedva čekanje može početi!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više