Search

Najiščekivaniji film godine u hrvatskim kinima

Najiščekivaniji film godine u hrvatskim kinima

Intiman portret princeze Diane u kinima od 26. rujna


Premijera koja je obilježila ovu filmsku godinu svakako je film "Diana". Intiman portret princeze od Walesa bavi se s posljednje dvije godine njezinog života, javnosti intrigantne zbog njezine ljubavne priče s britansko-pakistanskim kardiologom dr. Hasnatom Khanom. Ulogu poznate princeze preuzela je nominirana za Oskara glumica Naomi Watts ("J. Edgar", "21 gram"), a Naveen Andrews, najpoznatiji po ulogama u filmu "Engleski pacijent" i televizijskoj hit seriji "Izgubljeni", odigrao je ulogu dr. Hasnata Khana. 

Film je majstorski režirao Oliver Hirschbiegel (nominiran za Oskara za film "Hitler: Konačan pad") po scenariju međunarodno priznatog kazališnog dramaturga Stephena Jeffreysa ("Libertine - otrov za žene"). Intrigantna ljubavna priča opisuje kako je sreća koju je pronašla u osobnom životu pomogla Diani uspjeti u njenoj ulozi značajne međunarodne humanitarne aktivistice.  Redatelj i producenti su okupili talentirani i kreativni tim kako bi napravili uistinu pronicavu i empatičnu studiju Dianinih zadnjih godina. 

Najiščekivaniji film godine u hrvatskim kinima (фото 1)

Kako bi njegovo novo remek-djelo bilo temeljeno na činjenicama i stvarnim događajima, Hirschbiegelov kreativni tim pristupio je snimanju tek nakon što su završila sva službena istraživanja te kada je sam Khan potvrdio da su on i Diana bili u vezi. Film u redovnu kino distribuciju kreće 26. rujna.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više