Search

Tko su pobjednici 61. Pula film festivala?

Tko su pobjednici 61. Pula film festivala?

Zlatnu Arenu osvojili su...

Tekst: BURO.

Najviše nagrada osvojio je film "Broj 55" Kristijana Milića

Ocjenjivački sud 61. Pulskog filmskog festivala dodijelio je Veliku Zlatnu Arenu za "film produciran po najvišim profesionalnim standardima i film koji daje autentičan i emotivan prikaz stvarnog događaja iz domovinskog rata", Kristijanu Miliću, redatelju filma "Broj 55".

Publika poznatog filmskog festivala glasovanjem za Hrvatski program prikazan u Areni nagradila je film "Šegrt Hlapić" redatelja Silvija Petranovića, dok je nagrada Breza za najboljeg debitanta dodijeljena Danku Vučinoviću za kameru u filmu "Zagreb Cappuccino" redateljice Vanje Sviličić. Film "Broj 55" redatelja Kristijana Milića nagrađen je i u kategoriji za specijalne efekte, masku, kostimografiju, montažu, scenarij te režiju.

Zlatna Arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodijeljena je Ivi Gregureviću za ulogu Ive u filmu "Kosac", redatelja Zvonimira Jurića, a za najbolju sporednu mušku ulogu dodijeljena je Igoru Kovaču za ulogu Josipa u istome filmu.

Zlatnu Arenu za najbolju glavnu žensku ulogu osvojila je Areta Ćurković za ulogu Ankice u filmu "Happy Endings" redatelja Darka Šuvaka, a za najbolju sporednu žensku ulogu nagrada je otišla u ruke Aniti Matić Delić, za ulogu Kume.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više