Search

Otvorenje 7. Vukovar film festivala by Isabella Rakonić

Otvorenje 7. Vukovar film festivala by Isabella Rakonić

Novi Woody Allen i Steven Soderbergh na festivalu


Image: Foto: Isabella Rakonić

Sinoć je u kazališnom prostoru Hrvatskog doma svečano otvoren 7. rekordni Vukovar film festival - festival podunavskih zemalja. Brzorastući festival je iz male revije od 7 filmova narastao na čak njih 87, i to na čak 7 lokacija. Uz tri natjecateljske kategorije te stalne popratne kategorije Svijet, Planet partner, Matineje i Europo otvori se-dugi, uvedene su kategorije Europo otvori se-kratki, Skandinavski fokus, Najbolje od Vukovara, Retrospektiva suvremenog njemačkog filma te Retrospektiva Mikija Manojlovića, koji je ujedno član žirija. Uz njega u žiriju su još i TV majstor svjetske dokumentarističke scene Đelo Hadžiselimović te Branko Šömen, slovenski scenarist, spisatelj i novinar.

Otvorenje 7. Vukovar film festivala by Isabella Rakonić (фото 1)

Festival su otvorili nagrađivani njemački film "Ajme meni" i američki indie "Ljeto za sjećanje". Na festivalu ćete moći još vidjeti zvučna imena svjetske kinematografije, kao što su novi uradak legendarnog redatelja Woodyja Allena "Blue Jasmine"novu dramu redatelja Stevena Soderbergha "Život s Liberaceom", a zatim i "Epizodu u životu berača željeza" cijenjenog bosanskog redatelja Danisa Tanovića. Iz Rumunjske dolazi novo ostvarenje redatelja Călina Petera Netzera - film "Poza djeteta" koji je na ovogodišnjem Berlinaleu osvojio Zlatnog medvjeda za najbolji film, i još mnogo toga.

Otvorenje 7. Vukovar film festivala by Isabella Rakonić (фото 2)

Festival će trajati do 1. rujna, i osim mnoštva zanimljivih filmova pratiti će ga odlični koncerti i popratna događanja. A sve ljubitelje riječkih Let 3 u petak, 30. kolovoza očekuje urnebesni koncert u beach baru Danube gardens, kino/TV party zoni festivala! Svoje vizualne dojmove s otvorenja 7. Vukovar film festivala za Büro 24/7 je podijelila modna blogerica Isabella Rakonić. Uživajte jer pogled na Dunav je veličanstven!

Otvorenje 7. Vukovar film festivala by Isabella Rakonić (фото 3)

Otvorenje 7. Vukovar film festivala by Isabella Rakonić (фото 4)

Otvorenje 7. Vukovar film festivala by Isabella Rakonić (фото 5)

Otvorenje 7. Vukovar film festivala by Isabella Rakonić (фото 6)

Otvorenje 7. Vukovar film festivala by Isabella Rakonić (фото 7)

Leave a comment

više