Search

Retro playlista Ivane Runjić - DJ Roo

Retro playlista Ivane Runjić - DJ Roo

Glazba za neke nove generacije


Iza imena DJ Roo krije se Ivana Runjić, Splićanka sa dvije adrese; onom u Splitu i Zagrebu. Osvojila nas je prekrasnim osmijehom i odabirom odlične glazbe koju je puštala u Vip clubu tijekom večeri Woodoo Jukebox. Kombinacija glazbe iz 50ih i 60ih godina s rhythm’n'blues, latin ritmovima ne pušta vas na miru i odmah poželite naučiti nešto novo od vrsnog poznavatelja starih ploča kao što je Ivana. Nije bilo teško zavoljeti glazbu kada odrastate uz oca, Zdenka Runjića koji je život posvetio istoj. Danas uspješno vodi produkcijsku kuću Skalinada koju je naslijedila od oca i uživa puštajući odabir iz svoje rastuće glazbene kolekcije na dobrim tulumima. Za Büro 24/7 otkrila nam je svoju najdražu playlistu.

Je li ljubav prema glazbi nasljedna? 
Krv nije voda! Mislim da ljubav prema glazbi nije nasljedna sama po sebi, ali pristup glazbi, opsesivno slušanje, proučavanje glazbe i bavljenje kolekcionarstvom svakako jest.

S koliko godina je počela strast prema retro glazbi?
Ja sam od malih nogu isključivo izložena glazbi iz nekih prošlih vremena, sve je počelo s klasičnom glazbom, a kasnije sam pala pod utjecaj talijanskih kancona, starih mjuzikla, jazza, opera, kompozitora američkog songbooka, bossa nove, soula... Presudan je svakako bio očev posao glazbenog urednika na Radio Splitu, gdje sam odlazila kao dijete u njihovu arhivu i zaljubila se u vinile. 

Što sve možemo naći u tvojoj kolekciji vinila?
Kad sam se zasitila "kućne" kolekcije, negdje početkom srednje škole, započelo je moje kolekcionarstvo, ali ozbiljnije je krenulo prije negdje desetak godina kad sam krenula optimistično sakupljati sve verzije Cole Porterovih pjesama na vinilu. Taj se popis skladatelja širio i širio, pa se lista onoga što skupljam i 'must have's' povećala toliko da znam da za života neću uspjeti skupiti sve što sam naumila. Kolekcionarstvo je vječni work in progress. S godinama sam otkrivala i nove žanrove, dogodila mi se i opsesija sa "singlicama" koje sam prije zanemarivala. Kolekcija mi je uistinu šarolika jer zbilja volim jako puno žanrova, a skupljam uglavnom glazbu 1950-ih i 1960-ih, r'n'b, soul, funk, popcorn, tittyshakers, exoticu, latin, bossa novu, boogaloo, američki songbook, swing, jazz i jazz vokaliste.

Najbolja mjesta u Zagrebu i Splitu na kojima možete čuti dobru muziku?
Moji tulumi! Šalim se. Sva mjesta koja imaju koncertni program i žive svirke bili bi moj odabir. Davno sam izgubila vjeru u kvalitetan i nerepetativan clubbing.

Joe Lutcher - Ojai

 Nick Waterhouse - I Can Only Give You Everything

Charles Sheffield - Its Your Voodoo Working

Bunker Hill - You Can't Make Me Doubt My Baby

Jo Ann Henderson - Baby please don't go

Razgovarala: Tina Kovačiček 
Foto: Sanjin Kaštelan 

Leave a comment

više