Search

Top 5 albuma po izboru Franke Batelić

Top 5 albuma po izboru Franke Batelić

Otkrivamo vam neke od najdražih izvođača poznate pjevačice


Franka Batelić zasigurno je jedna od trenutno najatraktivnijih hrvatskih pjevačica! Nedavno ste i na Büro 24/7 mogli vidjeti njezin novi spot za pjesmu 'Pred svima' koji potpisuje mladi Filip Dizdar. Dok mnogi njezin glazbeni izričaj uspoređuju s onima najpoznatijih svjetskih diva, hvale njezine covere poznatih pjesama poput hita Robyn 'Dancing on my own' te joj proriču blistavu budućnost, nas je zanimalo koja glazba Franku uistinu inspirira i što voli slušati u svoje slobodno vrijeme. Sigurni smo kako ćete ovdje pronaći i nešto za sebe. Donosimo vam top 5 albuma po izboru Franke Batelić!

1. Thriller, Michael Jackson

Top 5 albuma po izboru Franke Batelić (фото 1)

"Billy Jean", "Beat it", "Human nature"... Malo je reći epski album. Ovime je Michael učinio kaos u pop glazbi i promijenio cijeli glazbeni i ne-glazbeni svijet. Obožavam Michaela i njegov novi stil koji je nametnuo pop izvođačima. Njegove ideje, on kao osoba, ekstravagantni stylinzi i naravno, njegova glazba inspirirali su nas sve i još nije bilo, niti će biti pop izvođača koji ce nadmašiti Michaelovu revoluciju. 

2. Hunky Dory, David Bowie:

Top 5 albuma po izboru Franke Batelić (фото 2)

Njegov razuzdan život, alkohol, halucinacije i genijalan um stvorili su Hunky Dory. Album koji uvijek rado slušam i uvijek u meni probudi neko novo raspoloženje. 

3. Nevermind, Nirvana 

Top 5 albuma po izboru Franke Batelić (фото 3)

Klasik - album koji smo poslušali svi u periodu između 13. i 15. godine. Album na kojem sam ja odrasla i uz kojeg sam proživjela prve ljubavi, razočaranja i album uz kojeg sam sazrela. Melankoličan zvuk dečkiju iz Seattlea vadio je emocije iz najskrivenijih kutaka srca i onih najhladnijih tipova. Čak sam i popila prvu pivu uz Smells like teen spirit...

4. Voodoo, D-angelo

Top 5 albuma po izboru Franke Batelić (фото 4)

Kralj neo-soula. Moj favorit za tople ljetne večeri. Album koji slavi život, a nadasve ljubav. Njegov nevjerojatan, husky glas ukomponiran u glatke, čudne, pa čak i sexy harmonije melem su za uši - preporučujem uz čašu dobrog crnog vina! 

5. 10/10, Paolo Nutini

Top 5 albuma po izboru Franke Batelić (фото 5)

Last but not least. Škotski pop/folk mladog Talijana koji me apsolutno osvojio već svojim prvim albumom, ali ovaj bi istaknula kao onaj koji inspirira, podiže raspoloženje i jedino što preostaje jest plesati i smijati se. Volim njegov atipičan, interpretativan, ponekad grub glas i tekstove pjesama koji su složeni s takvom preciznošću i znanjem. Go Paolo!

Pripremila: Tina Bačić
Foto: PR

Leave a comment

više