Search

Ekskluzivan intervju Büro 24/7: Citizens!

Ekskluzivan intervju Büro 24/7: Citizens!

O suradnjama, Franz Ferdinandu i eksperimentima


Mlada petorka iz Londona čiji rad iznimno cijeni i Alex Kapranos iz grupe Franz Ferdinand koji je s njima radio na debitantskom albumu, vrlo je brzo pronašla put do velikog broja obožavatelja. Okupljeni 2010. godine svojim su prošlogodišnjim debitanskim albumom Here We Are zainteresirali medije, a danas su neizostavni dio boljih festivalskih line-upova. ro 24/7 donosi ekskluzivan intervju s mladim bendom Citizens!

Recite nam nešto više od radu s Alexom Kapranosom, koji je predložio produciranje vašeg albuma. Planirate li i u budućnosti raditi s njim ili možda planirate kolaboraciju s Franz Ferdinandom?

U vrlo smo dobrim odnosima s Alexom i njegovim bendom, i zasigurno bi bilo odlično kada bi surađivali, no konkretnih dogovora još nema. Iskreno, mi niti ne znamo tko će producirati naš sljedeći album. Ali uvijek smo otvoreni za sve prijedloge. Uvijek volimo raditi nešto što nismo radili prije.

Primjerice?

Na glazbenom planu tražimo nove horizonte koje još nismo otkrili. Primjerice, miješanje stilova van naše zone komfora. Možda za sljedeći album angažiramo mongolski pjevački zbor, zašto ne? Drugim riječima, spremni smo na eksperimentiranje.

Ekskluzivan intervju Büro 24/7: Citizens! (фото 1)

S kim biste voljeli raditi u budućnosti?

Veliki smo fanovi projekta SBTRKT. Vokalist ima iznimno unikatan glas, a uz to dolazi i zanimljiva glazba.

Postoji mnogo glasina o imenu benda i svi su vezani uz Batmana.

Ime je predložio naš prijatelj koji jako voli stripove. Kada smo razmišljali o imenu benda, on je zaključio kako će Citizens! zvučati odlično, a mi smo se složili. Sama riječ je vezana uz novine Gotham Newspaper koje su je uvijek koristile. Naravno da je za nas ime puno više od naslova novina u stripu o superheroju. Naše ime odražava nas same i otkuda dolazimo, a mi smo samo jednostavni dečki istočnog Londona. A i svi bendovi iz tog dijela grada proslavili su se svojim glupim imenima.

Ekskluzivan intervju Büro 24/7: Citizens! (фото 2)

Nastupate po cijelom svijetu, išli ste na turneju, sudjelovali u velikim festivalima. Koji nastup najviše pamtite i koji vam je najvažniji?

Odlično pitanje, hvala! Ako ćemo govoriti o najdražem, stvari su malo kompliciranije jer o njemu nikada ne govorimo i sve držimo u tajnosti. Možemo samo reći kako je na tom festivalu jako malo Britanaca, ali ako otkrijemo sve detalje i naši sugrađani saznaju za to, moglo bi doći do velikih komplikacija.

Ekskluzivan intervju Büro 24/7: Citizens! (фото 3)

Biste li htjeli snimiti soundtrack za film ili reviju?

Nikako ne bismo propustili tu priliku! S oduševljenjem bi osmislili glazbu za triler. Da je Tarkovski još živ, obavezno bismo htjeli snimiti nešto za njegov film. Jako volimo soundtrackove Johnnyja Greenwooda iz Radioheada. U siječnju smo bili na modnoj reviji za koju je soundtrack radio poznanik i sad znamo kako je to iznimno zanimljiv projekt za glazbenike. Petnaestominutna pjesma, stvorena posebno za reviju je nešto genijalno i zasigurno bismo sudjelovali u nečem sličnom.

Ekskluzivan intervju Büro 24/7: Citizens! (фото 4)

S kojim brendom biste voljeli surađivati?

Ne bismo imali ništa protiv kad bi nas angažirao njujorški brend Rag & Bone. Zasigurno i za još nekoga, trebalo bi malo o tome razmisliti.

Jednom riječju, otvoreni ste za prijedloge?

Apsolutno! (smijeh)


Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više