Search

Pet minuta s dvojcem SymbolOne

Pet minuta s dvojcem SymbolOne

Ususret ovogodišnjem FOR 2013 festivalu

Glazbeni blizanci, kako vole reći za sebe, Eduard Raos i Vinko Pelicarić, svoju su glazbenu priču započeli 2007. godine, a danas ju dijele između Dublina i Splita. Uskoro ih je primijetio Gaspard Auge iz Justicea te se njihov retro disco singl "Love Juice" našao na Justice Fabric Live kompilaciji. Za Archibell records 2008. godine izdali su svoj prvi EP koji sadrži originalnu verziju "Love Juice" zajedno s dva remixa (Danger Remix and Moulinex Remix). Od tada su nastupali po klubovima diljem Europe, a nastavak priče slijedi 22. lipnja na hvarskom FOR 2013 festivalu. Mi smo se uz njihove remixeve već lagano uljuljali u ljetnu atmosferu čiji vrhunac nas čeka za vikend 21., 22., i 23. lipnja na Hvaru. U međuvremenu smo saznali nekoliko zanimljivih detalja o dečkima iz SymbolOne, i pripremili još jedno malo iznenađenje vezano uz FOR 2013 festival. Više informacija potražite ovdje.

Kako su se povezali Split i Dublin?

Upoznali smo se davno prije nego je Edi zamijenio Split Dublinom. Svirali smo zajedno u splitskom bendu ZidarBetonsky i radili smo u studiju Rootylicious koji je tada imao bazu u Splitu, tako da se poznajemo dugi niz godina i SymbolOne je bio logičan slijed našeg poznanstva. 

Gdje vam je baza?

Budući da smo razdvojeni kilometrima, funkcioniramo na način da imamo dvije početne lokacije, tj. Dublin i Zagreb, i možemo reći da nam je baza negdje na pola puta u kabelima i vrletima Interneta. Uglavnom igramo online ping-pong s trakama i projektima.

Trudite li se biti originalni u svojim nastupima?

Mislim da ne razmišljamo nikad o tome, ali trudimo se maksimalno personalizirati svaki nastup. Za sada nastupamo kao DJ-set koji uvijek proširimo koristeći neke dodatne stvari tipa drum machine itd., tako da na kraju imamo unique pristup za svaku stvar koju pustimo, bilo da je ispresijecana ili podebljana s našim beatom. 

Imate li trik za dobar tulum?

Hot EQ's? (smijeh) Ne koristimo trikove, we just play music!


Umjetnici koji vas inspiriraju?

Hmm... Pa inspiraciju za stvaranje glazbe ne tražimo samo u glazbi već u svakodnevnim situacijama u kojima se nalazimo. Tako da navođenje nekih umjetnika i nema nekog smisla. Svakodnevne stvari nas inspiriraju više od samog slušanja glazbe i neke produkcije. Edi ode u Tesco i sluša zvuk kasa. Ja živim blizu glazbene škole pa slušam falsete.

Posljednji odličan party na kojem ste bili?

Todd Terje u klubu Button Factory u Dublinu.

Posljednje što ste slušali na svom iPodu?

Feloneezy "Where U From", Arthur Russell "This Is How We Walk on the Moon", Blood Orange "Sutphin Boulevard".

Vaš "guilty pleasure"?

Igrica Minecraft.

Što slijedi nakon Hvara?

Nove trake, imamo dosta stvari na "to do" listi, nova izdanja su na putu. Novi EP, novi remixi... itd.

Razgovarala: Tina Kovačiček

više