Search

Azealia Banks: hip-hoperica sa stavom

Azealia Banks: hip-hoperica sa stavom

Ekskluzivan intervju za Büro 24/7

Tekst: BURO.

Kolovoz je sve bliže, a s njim i treći po redu Terraneo festival u Šibeniku. Ove godine na njemu će, uz brojna ostala imena, nastupiti i ova mlada upečatljiva hip-hoperica sa stavom! Büro 24/7 vam donosi intervju s Azealiom Banks, koja progovara o svojoj karijeri i načinu života.

Za tebe je put prema sceni počeo od teatra. Zatim si se usmjerila na glazbu. Postoji li mogućnost da se u budućnosti opet vratiš glumi?

To je genijalna ideja! S oduševljenjem bih prihvatila takav projekt. Život je dug i nudi toliko mogućnosti... Nadam se da ću isprobati sve redom. Sada sam usredotočena na glazbu, ali ne isključujem mogućnost da se jednom vratim glumi.

Azealia Banks: hip-hoperica sa stavom (фото 1)

Počela si nastupati pod pseudonimom Miss Bank$, a zatim nastavila sa svojim pravim imenom. Postoji li razlika između Miss Bank$ i Azealie?

Zapravo nikada nisam nastupala kao Miss Bank$. Kada sam imala 17 godina nije bilo niti govora o velikim nastupima, a pod tim pseudonimom sam jednostavno svoju glazbu promovirala na Internetu. A čim su počeli pravi koncerti sam na scenu izlazila kao Azealia Banks. U 17 godini sam htjela šokirati publiku svojim izgledom i stvaralaštvom, privući zanimanje. Sada me zanima samo glazba. Kroz pjesme pokušavam doprijeti do slušatelja svojim idejama, mislima i dvojbama. Kada slušam stare pjesme, često pomislim: "Kakvo je to dijete? Je li ona normalna?" (smijeh).

Reci nam nešto o svom hitu "212", ima li neko osobno značenje? U medijskom prostoru je apsolutna bomba, može se čuti posvuda i zapravo se u velikom dijelu svijeta za tebe pročulo baš zbog te pjesme.

Stvaranje pjesme je bilo vrlo komplicirano. Pisala sam je 2 godine. Do nje sam pokušavala naći ulaz u hip-hop industriju, postati dio grupe moćnih žena poput Lil Kim ili Nicky Minaj. "212" je bio riskantan potez, nisam u potpunosti vjerovala u tu pjesmu, ali kada sam je dovršila, shvatila sam da mora postati velika. I nisam pogriješila! (smijeh)

Azealia Banks: hip-hoperica sa stavom (фото 2)

Tvoja pjesma "Bambi" je svirala za vrijeme Mugler revije prošle godine u Parizu. Postoje li još neke modne kuće za koje bi voljela snimiti soundtrack?

Nikako ne bih propustila mogućnost suradnje s Chanelom.

Kako se pripremaš za nastupe? Sama pomno osmišljavaš scenski look ili naprosto odijevaš prvo što ti padne pod ruku?

Lookove osmišljava moj prijatelj, a ja naprosto odijevam ono što mi on pripremi. Stvar je u tome da moda nije moja strast. Vrlo se suzdržano odnosim k modi – volim lijepu odjeću, ali to je sve.

Azealia Banks: hip-hoperica sa stavom (фото 3)

Upoznaj nas sa svojim alter egom Yung Rapunxel.

Yung Rapunxel čak nije niti alter ego. To je djevojka koja stalno živi u meni i s kojom je bolje ne svađati se. Ona se pojavljuje u onim trenucima kada sam ja već emocionalno iscrpljena. A kada nastupam, na scenu izlazi ona i svi polude i obožavaju je. 

Imaš samo 22 godine, a već si prošla težak i dugačak karijerni put. Možemo te nazvati predstavnicom nove ženske hip-hop scene. Koja je najvažnija lekcija koju si iz svega naučila?

Najvažnija životna lekcija je spokoj i strpljivost. Jako sam nestrpljiva, a to se može vidjeti i na mojim društvenim profilima. Što se tiče karijere, naučila sam da ništa ne smijem shvaćati osobno. Bavim se svojim radom, pišem glazbu, živim normalnim životom i zapravo me ne bi trebalo uopće zanimati što se o meni piše u medijima. Iznimno je iscrpljujuće stalno se štititi i braniti, a zato i jesam toliko privatna, kako bi očuvala svoj mir i emocije. I ne želim da me se naziva licem nove generacije, bježim od toga jer je to velika odgovornost koju ne želim na svojim leđima. Želim živjeti svoj život, stvarati svoju glazbu i nikome ne smetati. Neka se drugi bore za krunu, ja sam princeza kako se god okrene (smijeh).

Azealia Banks: hip-hoperica sa stavom (фото 4)

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više