Search

Blic intervju: Maya Sar

Blic intervju: Maya Sar

Novo ime hrvatske glazbene scene

Tekst: Tina Kovačiček

Image: Foto: Jasmin Fazlagić

Blic intervju: Maya Sar (фото 1)

Maya Sar svježe je ime hrvatske kantautorske scene, a njezin će prvijenac "Krive riječi" u izdanju Aquarius Recordsa biti predstavljen publici večeras u Vip clubu. Kao i na albumu, na pozornici će joj se pridružiti brojni glazbenici, njih čak 10! S albuma su se već istaknule pjesme "Korake ti znam", s kojom je Maya Sar predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, potom "Nespretno", kao i aktualni singl "O meni nikom ne pričaj" na kojoj gostuje jedan od najboljih regionalnih instrumentalista te dugogodišnji član Parnog valjka - Marijan Brkić Brk. Osim Brkića, na albumu gostuje i naš cijenjeni jazz pijanist Matija Dedić. Zaustavili smo Mayu na kratki intervju o glazbi, inspiraciji i novom albumu.

Očekuje te promocija tvog prvijenca "Krive riječi" u izdanju Aquarius Recordsa. Kakav je osjećaj?

Veseli me što ću sa desetočlanim bendom zagrebačkoj publici uživo odsvirati sve pjesme s albuma. Dugo smo radili na albumu i drago mi je što sam u prilici da mogu spoznati da za glazbu koju komponiram postoji publika koja prepoznaje moju iskrenu ljubav u bavljenju ovom umjetnošću.

Kako bi opisala svoj glazbeni izričaj?

Ne postoji samo jedan stil koji preferiram, jer sam zaljubljenik u glazbu općenito. Moj izričaj je sinteza raznih stilova koji se prožimaju, od popa, soula, jazza, pa do tradicionalne sevdalinke.

Što te pokreće?

Ljubav, život, glazba, dobri ljudi... Sve ono što mi ujedno predstavlja inspiraciju kada pišem pjesme.

Glazbenici koji te inspiriraju?

Skladatelji klasične glazbe (Bach, Mozart, Beethoven, Chopin...), čiju genijalnost je teško dostići, u bilo kom smislu. Od suvremenih glazbenika, jako volim autorski opus i smjelost Stinga, autentičnost Stevieja Wondera...

Što trenutno imaš u svom iPodu?

Nešto što u posljednje vrijeme najčešće slušam je fantastičan norveški bend, Beady Belle, Johna Mayera, uvijek aktualnog Stinga, Toma Baxtera...

Najdraža pjesma s albuma "Krive riječi"?

Pjesma "Milovanja" mi je posebno draga. Od svih pjesama s albuma, prvu sam je napisala i dugo vremena je album imao takav radni naziv. Nježna i suptilna, "Milovanja" je pjesma koja će biti moj sljedeći singl.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više