Traži

Croatia
Blic intervju: MS MR

Blic intervju: MS MR

Miljenici njujorške nove glazbene scene

Tekst: Tina Kovačiček


Fotografija: Foto: PR,
Facebook

Njujorški duo jednostavnog naziva MS MR, pri čemu je MS Lizzy Plapinger, a MR Max Hershenow, već neko vrijeme uživaju status novog cool benda

MS MR

Njujorški duo jednostavnog naziva MS MR, pri čemu je MS Lizzy Plapinger, a MR Max Hershenow, već neko vrijeme uživaju status novog cool benda. I to mnogo šire od američkog kontinenta. Tom Ford ih je proglasio svojim omiljenim novim bendom, a producenti serije "Igra prijestolja" oduševili su se njihovim singlom "The Bones". Iza njih je tek prvi album pod nazivom "Secondhand Rapture". Nježan vokal u kombinaciji s mističnim elektro zvukom čini ovaj synth-pop duo zanimljivim. U Hrvatskoj smo ih po prvi put imali prilike čuti na Electronic Beats festivalu kada su oduševili nastupom i zavukli se u naše playliste. Bila je to prilika da Büro 24/7 sazna i nešto više o njima.

O počecima benda MS MR...

Znamo se još od fakulteta, kada smo zapravo kroz neformalna druženja počeli razgovarati o glazbi. I na kraju smo shvatili da je želimo stvarati. Isprva nismo točno definirali u kojem smjeru želimo ići, već je glazba nastajala prema onome što nam se u tom trenutku svidjelo. I tada je naš zvuk počeo poprimati smisao.

Ključni moment između vas dvoje...

Preseljenje u New York City gdje smo zapravo počeli raditi zajedno na glazbi. Shvatili smo da dolazimo iz potpuno različitih svjetova koji zajedno zvuče sjajno.

Kako biste opisali svoju glazbu?

Pomalo sanjiv pop zvuk s tamnim preokretom...

Bendovi koji su vas inspirirali...

The Beach, Florence and the Machine, Twin Shadow, Garbage, Marina and the Diamonds...

Kada se ne bavite glazbom MS MR, što radite...

Lizzy vodi glazbeni label Neon Gold Records, a Max se bavi produkcijom i glazbom za svoje druge projekte.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više