Search

Što niste znali o Grimes?

Što niste znali o Grimes?

O načinu života, glazbenim utjecajima, Karlu Lagerfeldu i odnosima s ljudima

Tekst: BURO.

Grimes

Kanadska pjevačica ukrajinskog podrijetla Grimes posjetila je Moskvu i Buro247.ru nije mogao propustiti priliku za intervju s mladom zvijezdom. Iako joj je samo 25 godina, glazbom se bavi otkad zna za sebe, a iza nje su već 3 samostalna albuma i 1 kolaboracija. Posljednji album, "Visions", The New York Times je prošle godine proglasio "jednim od najboljih albuma godine". Njezina glazba je atipična mješavina industriala, elektronike, popa, R&B-a i hip-hopa. Njena eklektičnost prepoznata je kao vrlo inovativna te je zbog toga ubrzo dobila cijelu vojsku sljedbenika. U razgovoru je otkrila ponešto o slavenskim korijenima, glazbenim utjecajima, suradnji s modnim kućama te odnosima s ljudima.

Grimes

O slavenskim korijenima:

"Vezana sam s Rusijom putem mnogo toga. Najviše zbog svoje bake koja je samnom razgovarala samo na ruskom i hranila me borščem. Naravno, to je u meni probudilo ljubav prema ruskim piscima te sam počela gutati romane. Moja biblioteka doma sastoji se samo od ruskih autora i izdanja časopisa Vogue."

O pseudonimima:

"Pseudonim Grimes (u prijevodu "čađa") osmislio je moj prijatelj. Dosjetio ga se zato što nije želio da se naša prava imena koriste u medijiskim napisima."

Grimes

O jednom običnom danu u životu:

"Nemam plan. Budim se predvečer i cijelu noć radim. Pijem jako puno zelenog čaja, toliko da mi se ponekad tresu ruke. Danju idem spavati, kada se svi bude. Baš sam noćna ptica, ali i spavalica, i to ne mogu promijeniti."

O zlobi:

"Kada stvaram glazbu nikad ne mislim o drugima. Misli o ljudima me dovode do granica ludila, iznimno me ljute neka ponašanja i to me strašno uzrujava."

Grimes

O vezi s vanjskim svijetu:

"Do prije dva dana uopće nisam imala Internet, ali odbijam ga koristiti. Virtualan svijet nije mi bitan."

O glazbenim utjecajima:

"Nikada ne planiram kako će zvučati sljedeća pjesma. Poslušam neku pjesmu i poželim stvoriti nešto slično, zatim poslušam još jednu pa poželim krenuti u tom smjeru. Problem moje glazbe je u nestalnosti."

O crvenom tepihu na MTV VMA nagradama:

"Jako sam htjela biti dio događanja. I onda sam odjednom dobila pozivnicu za poziciju komentatorice crvenog tepiha što nikako nisam mogla odbiti. Jako sam htjela pogledati show."

O Chanelu:

"To je bilo puno genijalnije nego što sam uopće mogla zamisliti! Nije to samo bila revija, već cijeli događaj - veliki prostor, glasna glazba, snijeg... Apsolutno fascinantno!"

Grimes

O Karlu Lagerfeldu:

"Ja se njega bojim. Jako je cool, ali zastrašujuć s tim tamnim naočalama i nedostatkom emocija."

O Alexanderu McQueenu i radu s modnim kućama:

"Voljela bi snimiti soundtrack za couture reviju modne kuće Alexander McQueen jer mislim da je bio genij. Bilo bi zabavno surađivati i s Chanelom, na tom polju kreativnost najbolje dolazi do izražaja."

O obradi Franza Ferdinanda:

"Ne slušam svoju glazbu. Ali ovu obradu sam čak mogla poslušati do polovice. No, čini mi se kako je to dobro odrađen posao."

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više