Search

Albumi koje očekujemo ove zime

Albumi koje očekujemo ove zime

Blondie, Azealia Banks, Mogwai, Warpaint...

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ua,
blondie.net

Albumi

Ove će zime mnogi zanimljivi glazbenici izdati svoje nove albume, neki čak i po prvi puta. Među njima je novo funk izdanje Snoop Dogga, bend Mogwai, dugoočekivani uradak Beckaglazbene legende Blondie, koncertni album Morrisseya, i Azealia Banks čiji je prvi album trebao izaći još prošle godine, ali je tek sada ugledao svjetlo dana i drugi.

Dam-Funk & Snoopzilla, "7 Days of Funk"/10. prosinca

Snoop Dogg odlučio je posvetiti se funk glazbi i preimenovati se u Snoopzilla. U suradnji s kalifornijskim electro-funk producentom Dam-Funk u prosincu će izdati mini album, prema njihovim riječima, romantičnih pjesama. Pri tom će zasigurno otopiti srce svake djevojke u ovim hladnim večerima koje nam predstoje.

Blondie, "Ghosts of Download"/27. siječnja

Legendarni Blondie dokazuju kako mogu izvrsno izgledati i zvučati nakon svih godina na sceni bez gubljenja integriteta i autoriteta. Osvježena glazba s daškom moderniteta jasno se može čuti u naslovnom singlu "A Rose by Any Name" u kojem svoje glasovne mogućnosti demonstrira i Beth Ditto iz benda Gossip. Uradak koji uistinu jedva čekamo poslušati!

Azealia Banks, "Broke with Expensive Taste"/siječanj

Debitantski album vrlo specifične pjevačice Azealie Banks trebao je biti objavljen još prošle godine, ali tek se u siječnju nazire njegova konačna realizacija. Playlista je trenutačno neobična jer se sastoji od pjesama već dugo poznatih javnosti, ali Azealia najavljuje kako će "u roku 5 minuta" izdati još jedan album nepoznatih pjesama. Ne preostaje ništa drugo nego pričekati njegovo ostvarenje.

Broken Bells, "After the Disco"/14. siječnja

Ništa novo nismo čuli od benda Broken Bells već više od 3 godine, a za to vrijeme su se članovi benda bavili produciranjem i pisanjem pjesama za druge. Posljednjih par mjeseci aktivirali su se i predstavili novu pjesmu - elektro-pop singl čiji je spot smješten u budućnost, a u njemu su se pojavile holivudske zvijezde - Kate Mara i Anton Yelchin. Ako možemo suditi po jednom singlu, album će donijeti dašak romantike uz prepoznatljivo zvučanje sintesajzera.

Warpaint, "Warpaint"/21. siječnja

Još jedan povratak nakon duže šutnje. Za razliku od muškog dueta Broken Bells, Warpaint se sastoji isključivo od djevojaka. Nakon debitantskog izlaska na scenu 2010., proglašavane su najboljom ženskom vokalnom grupom, a danas to moraju još jednom dokazati. Prema njihovim riječima, album donosi elektroniku i iznenađujuće plesne pjesme.

Mogwai, "Rave Tapes"/21. siječnja

Novi album benda Mogwai praktički je nastavak prošlog studijskog uratka "Hardcore Will Never Die, But You Will". Za one koji pamte bend po jakim zvukovima basa s kraja 90-ih, ovoga puta će ga čuti pomiješanog s elektronskim melodijama.

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više